Βενιζέλος: Η δανειακή σύμβαση είναι ταυτόσημη με το μνημόνιο
«Η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο σε μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση εσωτερικής κατανάλωσης και τώρα αποδέχεται την αλήθεια» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας το αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης που κατέθεσε η Ελλάδα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η δανειακή σύμβαση είναι ταυτόσημη με το μνημόνιο και το πρόγραμμα.
«Η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο σε μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση εσωτερικής κατανάλωσης και τώρα αποδέχεται την αλήθεια» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας το αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης που κατέθεσε η Ελλάδα.
Η δανειακή σύμβαση είναι ταυτόσημη με το μνημόνιο και το πρόγραμμα, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι τώρα ελπίζει «να αρχίσει επιτέλους η διαπραγμάτευση επί της ουσίας».
Υποστήριξε ακόμη ότι «η τεράστια διαφορά είναι ότι εμείς είχαμε ως στόχο την άμεση έξοδο από το μνημόνιο και τη μετάβαση στην προληπτική πιστωτική γραμμή, ενώ τώρα η κυβέρνηση ζητάει νέο πρόγραμμα, δηλαδή μνημόνιο 3».
Ο κ. Βενιζέλος ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και για τις θέσεις σχετικά με το χρέος, λέγοντας ότι «ευτυχώς σταμάτησαν τα ψέματα σε σχέση με το χρέος και η κυβέρνηση υιοθέτησε αυτά που έγιναν από τις αρχές του 2012».
«Ας σταματήσουν οι ψευδαισθήσεις και τα ψέματα. Ας προχωρήσουμε στον δρόμο της αλήθειας και της ευθύνης. Όλοι αργά ή γρήγορα – ελπίζω γρήγορα – θα καταλάβουν» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φωτιές: Δύο πύρινα μέτωπα σε Λάρισα και Κιλκίς – Σηκώθηκαν εναέρια
- H οφθαλμαπάτη των «αόρατων» παπουτσιών: Ούτε σανδάλια, ούτε μπαλαρίνες – Τι είναι;
- Άργος: Εγκεφαλικά νεκρός ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί – Βίντεο ντοκουμέντο
- Τσουκαλάς: Η Ελλάδα πληρώνει σαν πρωταθλητής στο ΝΑΤΟ, αλλά εκπροσωπείται σαν παρατηρητής – Ανησυχητικές οι εξελίξεις
- Αγγελόπουλοι για Παπανικολάου, Ντόρσεϊ και Γουόκαπ: «Όταν η ομάδα πετυχαίνει θέλουν περισσότερα, όταν ο παίκτης σέρνεται…»
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το «Άλλος για Survivor»
- Νεκρή από σφαίρες στο κεφάλι η γυναίκα που εμπλεκόταν σε απόπειρα δολοφονίας Ουκρανού μεγιστάνα – Δύο συλλήψεις
- 4 εκατ. Ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442