Η ύψιστη τιμή μετατρέπεται από αυτή τη στιγμή σε ύψιστο χρέος, δήλωσε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώπιον της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, και αντιπροσωπείας του Κοινοβουλίου, η οποία τού ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Η κ. Κωνσταντοπούλου εξήρε τους χειρισμούς του κ. Παυλόπουλου ως υπουργού Εσωτερικών στα γεγονότα του 2008, κατά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να δώσει ένα νέο νόημα στον θεσμό του Προέδρου.

Δήλωσε βέβαιη ότι δεν θα διστάσει να πει όχι -στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ούτε θα διστάσει να ενεργοποιήσει μηχανισμούς όπως δημοψηφίσματα.

«Η ύψιστη τιμή μετατρέπεται από αυτή τη στιγμή σε ύψιστο χρέος. Το χρέος αυτό συμπυκνώνεται στον όρκο του Προέδρου της Δημοκρατίας» είπε ο κ. Παυλόπουλος και έχει τέσσερις άξονες: Την απαρέγκλιτη τήρηση του Συντάγματος χωρίς καμία έκπτωση, την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, την προστασία των αδυνάτων και του δημοσίου συμφέροντος.

«Υπεράσπιση για να βγούμε από τον εφιάλτη της κρίσης που ζούμε. Δίνουμε τον αγώνα μαζί με τους ευρωπαϊκούς λαούς, όχι μόνο για μας αλλά για την ίδια την Ευρώπη» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

«Ξαναγυρίζουμε στις ρίζες της που έθεσαν οι ιδρυτές της» πρόσθεσε και τόνισε ότι όπως δεν έκανε μέχρι τώρα εκπτώσεις αυτό και θα πράξει μέχρι την τελευταία ημέρα που θα βρίσκεται στο υψηλότερο αξίωμα της Πολιτείας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξελέγη έβδομος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με 233 ψήφους από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των ΑΝΕΛ.

Διαβάστε επίσης:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας