Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Υόρκη: Η εμφάνιση έκπληξη της θρυλικής Πάτι Χιρστ

Νέα Υόρκη: Η εμφάνιση έκπληξη της θρυλικής Πάτι Χιρστ

Μπροστά από τα φώτα της δημοσιότητας βρέθηκε για μία ακόμη φορά η ζάμπλουτη κληρονόμος Πατρίτσια Χιρστ, εγγονή του αμερικανού μεγιστάνα του Τύπου Ουίλιαμ Ράντολφ Χιρστ και γνωστή για τη συγκλονιστική ιστορία απαγωγής της. Μόνο που αιτία αυτή τη φορά δεν είναι η ίδια, αλλά ο Ρόκετ, ο γλυκύτατος σκυλάκος της, ο οποίος ξεχώρισε στον περίφημο διαγωνισμό Westminster Kennel Club, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν της Νέας Υόρκης...

Μπροστά από τα φώτα της δημοσιότητας βρέθηκε για μία ακόμη φορά η ζάμπλουτη κληρονόμος Πατρίτσια Χιρστ, εγγονή του αμερικανού μεγιστάνα του Τύπου Ουίλιαμ Ράντολφ Χιρστ.

Σαράντα χρόνια μετά τη συγκλονιστική ιστορία της, η γυναίκα που από θύμα απαγωγής έγινε μέλος της ακροαριστερής οργάνωσης που την απήγαγε -του Συμβιωτικού Απελευθερωτικού Στρατού- επέστρεψε στην επικαιρότητα. Μόνο που αιτία αυτή τη φορά δεν είναι η ίδια, αλλά ο Ρόκετ, ο γλυκύτατος σκυλάκος της, ο οποίος ξεχώρισε στον περίφημο διαγωνισμό Westminster Kennel Club, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν της Νέας Υόρκης.

Η Πατρίσια Χιρστ ήταν από τις πρώτες γνωστές περιπτώσεις του Συνδρόμου της Στοκχόλμης (κατά το οποίο το θύμα ταυτίζεται σταδιακά με τον θύτη). Η ιστορία της ξεκινά το 1974, όταν σε ηλικία 19 ετών απήχθη από το σπίτι της. Ενόσω οι απαγωγείς βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με την οικογένειά της για τα λύτρα (τα οποία εν τέλει έγιναν τρόφιμα από την οικογένεια Χιρστ στους φτωχούς της Καλιφόρνια), η όμηρος αποφάσισε να ενταχθεί στους κόλπους της οργάνωσης.

Στο πλαίσιο της επαναστατικής της δράσης, η Χιρστ -ως «Τάνια» πλέον- συμμετείχε σε ληστεία τράπεζας στην Καλιφόρνια, ενώ μετά τη σύλληψή της πέρασε δύο χρόνια στη φυλακή. Ο αμερικανός πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ ανέστειλε την ποινή της το 1979 για να της δοθεί τελικά χάρη από τον Μπιλ Κλίντον το 2000.

«Οι άνθρωποι προχωρούν», σχολίασε η ίδια την Τρίτη χαμογελώντας στον Ρόκετ. «Υποθέτω ότι ο κόσμος φαντάζεται ότι δεν συνεχίζεις τη ζωή σου. Όμως έχω μεγαλώσει κόρες και εγγονές και κάνω πράγματα όπως όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι», πρόσθεσε η Χιρστ, η οποία την Παρασκευή θα γιορτάσει τα 61α γενέθλιά της.

Με τον διαγωνισμό σκύλων, η Χιρστ καταπιάνεται τα τελευταία 10 χρόνια. Τον Ρόκετ, ένα λευκό σι τζου το οποίο πήρε μαζί με έξι ακόμη σκύλους το εισιτήριο για τον τελικό, τον μοιράζεται με δύο ακόμη «αφεντικά».

Ο ανταγωνισμός πάντως ήταν σκληρός. Κατά τις δύο ημέρες του 139ου διαγωνισμού, ο οποίος θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τρίτης με τη στέψη του νικητή, παρέλασαν συνολικά 2.700 διαγωνιζόμενοι από 15 χώρες.

Μάρω Βακαλοπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Mε αυξημένα μέτρα ασφάλειας και σύστημα anti-drone η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι (pics)

Το in.gr βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία και καταγράφει όσα έγιναν στην Επίσημη Πρόβα για την Τελετή Αφής και όσα προγραμματίζονται για την Τελετή της Τρίτης 16 Απριλίου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024