Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παπαδημούλης: Δεν εκβιάζουμε, αλλά και δεν εκβιαζόμαστε

Παπαδημούλης: Δεν εκβιάζουμε, αλλά και δεν εκβιαζόμαστε

«Όσοι μιλούν για ρήξη και μάλιστα οριστική, βιάζονται. Το ζητούμενο, σταθερά από την ελληνική κυβέρνηση, είναι μια αμοιβαία αποδεκτή λύση και για να την πετύχει κανείς πρέπει να πηγαίνει με διάθεση ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, ούτε ρήξη αλλά ούτε φυσικά και υποταγή» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στον Βήμα 99,5. «Δεν εκβιάζουμε κανέναν, αλλά και δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν» πρόσθεσε.

«Όσοι μιλούν για ρήξη και μάλιστα οριστική, βιάζονται. Το ζητούμενο, σταθερά από την ελληνική κυβέρνηση, είναι μια αμοιβαία αποδεκτή λύση και για να την πετύχει κανείς πρέπει να πηγαίνει με διάθεση ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, ούτε ρήξη αλλά ούτε φυσικά και υποταγή» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 τόνισε: «Τις επόμενες ώρες και ημέρες, υπάρχει όχι μόνο η ανάγκη, το κοινό συμφέρον -γιατί κανένα δεν συμφέρει η ρήξη- αλλά και το έδαφος για μια κοινά αποδεκτή λύση που στην ΕΕ, πενήντα χρόνια τώρα επιτυγχάνεται με τη μέθοδο των κοινά αποδεκτών συμβιβασμών» ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας για το σχέδιο Μοσκοβισί.

«Νομίζω, αυτό που ζήσαμε χθες με την απόσυρση του κειμένου Μοσκοβισί και την επάνοδο σε ένα κείμενο γερμανικής εμπνεύσεως, κατά τη γνώμη μου, που πήγαινε τα πράγματα πίσω από εκεί που τα άφησε η συμφωνία Τσίπρα- Ντάισελμπλουμ την περασμένη Πέμπτη, οφείλεται σε μια προσπάθεια να τσαλακωθεί η νέα ελληνική κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Έστειλε μήνυμα ότι «δεν εκβιάζουμε κανέναν, αλλά και δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν. Δεν είναι τα πράγματα, αγεφύρωτα. Υπάρχει όχι μόνο περιθώριο, υπάρχει ανάγκη και συμφέρον από όλες τις πλευρές να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση που να σέβεται τους κανόνες που λειτουργεί η ΕΕ, αλλά να παίρνει υπόψη της το αποτέλεσμα των εκλογών».

Εκτίμησε πως «αυτό που συνέβη χθες είναι η προσπάθεια, έτσι το ερμηνεύω εγώ πολιτικά, του κ. Σόιμπλε να χαλάσει κάτι που ετοιμαζόταν με πρωτοβουλία της Κομισιόν και για το όποιο μίλησε πάρα πολύ ανοιχτά και με στοιχεία, ο υπουργός Οικονομικών. Αυτά που είπε χθες ο Βαρουφάκης είναι κεντρική γραμμή και το σήμα της κυβέρνησης Τσίπρα και του ίδιου του Τσίπρα, από τη στιγμή που εκλεγήκαμε. Θέλουμε λύση και η εντολή που έχουμε πάρει από τον ελληνικό λαό είναι πάρα πολύ καθαρή: «Η Ελλάδα εντός ευρωζώνης, χωρίς μνημόνιο, τρόικα και μονόπλευρη λιτότητα»».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024