Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi R8 2015: Γερμανικός… διαφωτισμός

Audi R8 2015: Γερμανικός… διαφωτισμός

Οι Γερμανοί δημοσιοποιούν το πρώτο επίσημο δείγμα του νέου R8, αποκαλύπτοντας τα φωτιστικά του σώματα, αλλά και επισημοποιώντας το ραντεβού του για την επικείμενη ελβετική έκθεση.

Η γερμανική φίρμα δημοσιοποιεί το πρώτο teaser για τη δεύτερη γενιά του R8 επισημοποιώντας το ραντεβού του με το κοινό, στο «floor» της προσεχούς έκθεσης της Γενεύης, όπου θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη.

Αν και κατά καιρούς έχουν «αναδυθεί» αρκετές πληροφορίες για τις τεχνολογικές καινοτομίες που θα το εξοπλίζουν, δίνοντας μια πρώτη μια πρώτη εικόνα για τα χαρακτηριστικά του R8
, σε αυτήν την πρώτη επίσημη εμφάνισή του εν όψει της πρεμιέρας, το γερμανικό sportscar, αποκαλύπτει μόνο τα φωτιστικά του σώματα ή μάλλον, για την ακρίβεια, μόνο το ένα.

Όπως και να έχει, σύμφωνα με την Audi, τα κεντρικά φωτιστικά σώματα του R8 θα είναι τεχνολογίας LED, ενώ κάθε ένα από αυτά θα αποτελείται από 37 ξεχωριστά LED. Προαιρετικά, οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες του θα μπορούν να επιλέξουν φωτιστικά σώματα laser τα οποία υπόσχονται διπλάσια ακτίνα σε σχέση με τα LED φωτιστικά σώματα.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν περαιτέρω επίσημες πληροφορίες ωστόσο, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία μιας αναβαθμισμένης εκδοχής του V10 κινητήρα των 5,2 λίτρων η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τους 570 ίππους, καθώς και μιας ηλεκτροκίνητηςm e-tron έκδοσης. Αναφορικά με τον ατμοσφαιρικό V8 των 4,2 λίτρων, υπάρχουν δύο εκδοχές για το μέλλον του, αυτή της αναβάθμισης ή της αντικατάστασής του με ένα μικρότερο turbo μηχανικό σύνολο.

Όπως και να έχει με τα μηχανικά σύνολα δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το R8 θα ενσωματώσει όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στην Audi και, φυσικά, να εισαγάγει νέες προς όφελος ακόμα πιο εκρηκτικών επιδόσεων.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον περιορισμό του βάρους κάτω από τα 1.500 κιλά, με την εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων τόσο στις εξωτερικές επιφάνειες όσο και στο χωροδικτύωμα του R8.

Στο ίδιο μήκος κύματος η ανάρτηση του R8 θα διαθέτει ελατήρια από πολυμερή υλικά ενισχυμένα με υαλόνημα, ανθρακονήματινα anti-roll bars, κεραμικά δισκόφρενα ενώ οι άξονες των πίσω τροχών θα αποτελούνται από τιτάνιο. Τις προδιαγραφές του αναμένεται να συμπληρώσουν ορισμένες τεχνολογικές και σχεδιαστικέ εφαρμογές από την αγωνιστική εμπειρία της Audi και από το νικητήριο στο Le Mans, LMP1.

auto.in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024