Οι κουρδικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο χωριών γύρω από το Κομπάνι
Οι κουρδικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από αέρος από τις υπό τις ΗΠΑ συμμαχικές δυνάμεις, ανέκτησαν τον έλεγχο τουλάχιστον 163 χωριών γύρω από την συριακή πόλη Κομπάνι αφού απώθησαν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Η ανάκτηση εδαφών ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, εμποδίστηκε από νέες συγκρούσεις στην περιοχή δυτικά και νοτιοδυτικά του Κομπάνι.
Οι κουρδικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από αέρος από τις υπό τις ΗΠΑ συμμαχικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο τουλάχιστον 163 χωριών γύρω από την συριακή πόλη Κομπάνι αφού απώθησαν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με την οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι παρότι οι Κούρδοι ανέκτησαν τον έλεγχο πολλών χωριών από τα τέλη Ιανουαρίου που ανέκτησαν τον έλεγχο και του ίδιου του Κομπάνι, οι νέες συγκρούσεις στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά της πόλης, όπου έχει κατευθύνει τους μαχητές του το Ισλαμικό Κράτος, δυσχέραναν τις προσπάθειές τους.
Οι κούρδοι μαχητές είχαν καταφέρει να εκδιώξουν την ISIS από το Κομπάνι τον Ιανουάριο. Σχεδόν καθημερινά τους τελευταίους μήνες, ο συνασπισμός των ξένων αεροπορικών δυνάμεων που επιχειρεί εναντίον θέσεων της ISIS στη Συρία προχωρούσε σε πλήγματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- ΣΥΡΙΖΑ για Mercosur: Ο Μητσοτάκης είναι το ίδιο «πρόσωπο» με την φον ντερ Λάιεν – Να πάρει θέση για το τι θα κάνει με τους αγρότες
- Όσκαρ 2026: Ποιοι θα είναι οι παρουσιάστες της φετινής τελετής
- Λουτράκι: Συνελήφθη ο 17χρονος για την αιματηρή συμπλοκή με έναν νεκρό και έναν τραυματία
- Λόρα: Η απόφασή της να ενημερώσει τις γερμανικές Αρχές και η επόμενη ημέρα για την 16χρονη
- Υπουργείο Εξωτερικών: Οι Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν ταξίδια σε Ιράν, Ισραήλ και Παλαιστινιακά Εδάφη
- Τραγικός θάνατος 67χρονης στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»