Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Volvo XC90 Polestar: Αντίστροφη μέτρηση για τον πάνοπλο Βίκινγκ

Volvo XC90 Polestar: Αντίστροφη μέτρηση για τον πάνοπλο Βίκινγκ

Εκδόσεις του ΧC90 με τη φροντίδα του εσωτερικού της βελτιωτικού της οίκου με τις αγωνιστικές περγαμηνές είναι το επόμενο βήμα της Volvo με ορίζοντα τις αρχές του 2016.

Με την παραγωγή του XC90 να έχει ήδη ξεκινήσει από την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου στο εργοστάσιο Torslanda και τις πρώτες παραδόσεις των «απλών» εκδόσεων του επταθέσιου premium SUV να έχουν προγραμματιστεί για την άνοιξη, οι Σουηδοί, επικεντρώνονται στην εξέλιξη των πιο «hot» εκδόσεών του, με τη φροντίδα του βελτιωτικού οίκου της Volvo, Polestar.

Όπως ανέφερε ο Michael Fleiss, επικεφαλής του τομέα εξέλιξης κινητήρων της Volvo, αναμένονται εκδόσεις Polestar τόσο της πετρελαιοκίνητης έκδοσης D5 όσο και της βενζινοκίνητης Τ6 του XC90 λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «οι συνάδελφοί μας στην Polestar ήδη ασχολούνται με το αυτοκίνητο. Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις των εκδόσεων Polestar θα βρεθούν κάπου ανάμεσα στην Τ6 και στην plug-in υβριδική έκδοση Τ8, σε επίπεδο ισχύος».

Υπενθυμίζεται ότι ο τετρακύλινδρος κινητήρας 2,0 λίτρων με τον οποίο εξοπλίζεται η «απλή» Τ6 έκδοση αποδίδει 320 ίππους, ενώ η ισχύς της plug-in hybrid έκδοσης Τ8 αναμένεται να αγγίξει τους 400 ίππους. Σε ό,τι αφορά την ήδη γνωστή πετρελαιοκίνητη έκδοση D5, η ισχύς ανέρχεται σε 225 ίππους, πριν τις αναμενόμενες παρεμβάσεις της Polestar.

Την αύξηση ισχύος των Polestar εκδόσεων, θα συνοδεύσουν βελτιώσεις στο πλαίσιο οι οποίες θα εξασφαλίσουν την ανταπόκρισή του συνόλου στα νέα επίπεδα απόδοσης. Έτσι, σύμφωνα με τις συνήθειες της Polestar αναμένεται να αξιοποιηθούν σπορ αμορτισέρ της Ohlins ενώ τις προδιαγραφές των ομώνυμων εκδόσεων αναμένεται να συμπληρώσει ένα αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης με την υπογραφή της Brembo.

Οι αλλαγές σε μηχανικά και μη μέρη θα αντικατοπτρίζονται εξωτερικά και από ένα αιχμηρότερο bodykit το οποίο, θα πάει ένα ακόμα βήμα μακριά τις εξοπλιστικές και αισθητικές παροχές των εκδόσεων R-Design, εξασφαλίζοντας μια ακόμα πιο σπορ εμφάνιση, συνεπικουρούμενου του τυπικού γαλάζιου χρώματος αμαξώματος των Polestar.

Επίσης, αν και όπως μας δήλωσε ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της Volvo, Peter Mertens, οι άνθρωποι της φίρμας είναι ιδιαιτέρως ευχαριστημένοι με τον ήχο του νέου τετρακύλινδρου κινητήρα τους, οι Polestar εκδόσεις αναμένεται να βελτιωθούν ακόμα και ως προς αυτό προσφέροντας ένα βαθύτερο βρυχηθμό.

Τις παραπάνω προδιαγραφές θα συμπληρώσουν όλα εκείνα τα εξοπλιστικά χαρακτηριστικά σε επίπεδο, άνεσης, ασφάλειας και πολυτέλειας που προσφέρονται και στις υπόλοιπες εκδόσεις του αυτοκινήτου με δεδομένο ότι οι εκδόσεις Polestar παρουσίαζαν πάντα μια εξοπλιστική γενναιοδωρία.

Auto Express

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024