Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Nissan 370Z Nismo Roadster Concept: Ανοιχτοί ορίζοντες… παραγωγής

Nissan 370Z Nismo Roadster Concept: Ανοιχτοί ορίζοντες… παραγωγής

H roadster εκδοχή του Nissan 370Z υποδέχεται την υπογραφή και τις φροντίδες της Nismo με ό,τι αυτό συνεπάγεται, σε μια αντίστοιχη πρωτότυπη έκδοση που παρουσιάστηκε στο Σικάγο και συντείνει σε μια έκδοση παραγωγής.


Μια πρωτότυπη ανοιχτή εκδοχή του 370Ζ με την υπογραφή της Nismo παρουσιάζει η ιαπωνική φίρμα στην έκθεση του Σικάγο που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην αμερικανική πόλη.

Σχεδιασμένη προκειμένου να σφυγμομετρήσει τις αντιδράσεις του κοινού για την υλοποίηση μιας αντίστοιχα σκληροπυρηνικής έκδοσης, το Nissan 370Z Nismo Roadster Concept διαθέτει, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και πλευρικά τμήματα, ενώ στο πίσω τμήμα διακρίνεται ένας νέος αεροδυναμικός διαχύτης από ανθρακονήματα, ο οποίος όπως και όλα τα υπόλοιπα νέα αεροδυναμικά στοιχεία του πρωτότυπου είναι εμπνευσμένος από το GT-R.

Τη εικόνα του Nismo Roadsτer συμπληρώνουν τα LED ημέρας, οι κόκκινες λεπτομέρειες στο splitter μπροστά, στους καθρέφτες και στα κατώτερα πλευρικά τμήματα αλλά και στις δαγκάνες των φρένων που κρύβονται πίσω από τους 19 ιντσών τροχούς με ελαστικά Potenza S001 της Bridgestone.

Στο εσωτερικό, κυριαρχούν τα σπορ καθίσματα Recaro και οι αντιθέσεις μαύρου-λευκού στις δερμάτινες Alacantara επενδύσεις τους με τις κόκκινες ραφές. Αναβαθμισμένος είναι και ο πίνακας οργάνων, ενώ την τεχνολογική αναβάθμιση του εσωτερικού συμπληρώνουν ένα ηχοσύστημα Bose και μια οθόνη επτά ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Στην καρδιά του 370Z Nismo Roadster Concept βρίσκεται ένας V6 3,7 λίτρων με ισχύ 350 ίππων και 373 Nm ροπής ο οποίος συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο επτά σχέσεων με δυνατότητα αλλαγής των ταχυτήτων και χειροκίνητα.

Τις προδιαγραφές του συμπληρώνει ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, σπορ πιο σφιχτή ανάρτηση και το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές παραγωγής του θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένη καθώς όπως είπε ο Pierre Loing επικεφαλής προϊοντικού σχεδιασμού για την Nissan στις ΗΠΑ «Η ιδέα της υπογραφής Nismo με ό,τι αυτή συνεπάγεται σε επίπεδο εμφάνισης και επιδόσεων στο 370Ζ Roadster είναι κάτι που σκεφτόμαστε καιρό. Η παρουσία του 370Z Nismo Roadster Concept αποτελεί την ενσάρκωση αυτής της ιδέας και αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις των καταναλωτών, πρόκειται όντως για μια συναρπαστική ιδέα».

Το «παρών» στην αμερικανική έκθεση έδωσε και το GT-R LM Nismo, το αγωνιστικό μοντέλο της Nissan που θα αγωνιστεί στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans και το οποίο είχε δώσει το στίγμα τη βραδιά του τελικού του αμερικανικού ποδοσφαίρου στις 3 Φεβρουαρίου και πλέον πραγματοποιεί το εκθεσιακό του ντεμπούτο στο Σικάγο.

Εκτός από τις εξωτικές αγωνιστικές του προδιαγραφές που είναι αποτέλεσμα συλλογικού brainstorming των καλύτερων μηχανικών της φίρμας σε Ιαπωνία, ΗΠΑ και Ευρώπη και οι οποίες, υπαγορεύονται από τις απαιτήσεις του 24ωρου αγώνα αντοχής του Le Mans, το καλοκαίρι του 2015 με στόχο την πρωτιά το GT-R LM Nismo έχει και μια –ακόμα- ιδιαιτερότητα.

Σε αντίθεση με τα άλλα μοντέλα της κατηγορίας LM P1, στο GT-R LM Nismo, ο twin-turbo V6 βενζινοκινητήρας τριών λίτρων με τον οποίο εξοπλίζεται τοποθετείται μπροστά ενώ η κίνηση μεταδίδεται με τη συνδρομή ενός σειριακού κιβωτίου πέντε σχέσεων και ενός υδραυλικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης στους μπροστινούς τροχούς. Στους ίδιους τροχούς διοχετεύεται και η ισχύς που προέρχεται από το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση, με την Nissan να υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη διάταξη θα έχει ως αποτέλεσμα θεαματικές επιταχύνσεις.

auto.in.gr

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024