Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern ότι είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή του παιδιού του, προκειμένου να μην προχωρήσει σε αποκαλύψεις για τραπεζικά σκάνδαλα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι το περιστατικό συνέβη το 2011.

«Βοηθούσα κάποιους δημοσιογράφους με τις έρευνές τους για τραπεζικά σκάνδαλα. Ένα βράδυ έλαβα ένα τηλεφώνημα και κάποιος άγνωστος με ρωτούσε εάν ο γιος μου είχε ήδη γυρίσει στο σπίτι. Αυτός που τηλεφώνησε περιέγραψε τη διαδρομή που είχε κάνει ο γιος μου και στη συνέχεια είπε: εάν θέλεις να επιστρέφει ασφαλής στο σπίτι στο μέλλον, τότε σταμάτα τις έρευνες για το τραπεζικό σύστημα» δήλωσε στη συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό.

Τόνισε ότι αυτός ήταν ένας από τους λόγους που μετακόμισε στο Τέξας με την οικογένειά του.

Ο δημοσιογράφος του Stern ανέφερε στον κ. Βαρουφάκη ότι «οι τράπεζες στην Ελλάδα αποτελούν τμήμα μιας πλούσιας ελίτ που έχει ωφεληθεί από την κρίση» και ο Γ.Βαρουφάκης απάντησε: «Ναι, αλλά θα τους πατάξουμε».

Αναφέρεται, μάλιστα, σε περίπτωση ανθρώπου που μετέφερε 1,5 δισ. ευρώ σε ξένους λογαριασμούς πέρυσι, αν και δήλωνε ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ. «Πώς γίνεται αυτό;» αναρωτιέται ο υπουργός Οικονομικών. «Αυτές οι λίστες υπήρχαν, αλλά δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ» τονίζει.

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, αν και τμήματά της δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας