Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Αudi «επιταχύνει» στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου

H Αudi «επιταχύνει» στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου

H γερμανική φίρμα προετοιμάζει το επόμενο βήμα της στην υδρογονοκίνηση ξεκινώντας από την απόκτηση πατενταρισμένων τεχνολογιών από καναδική εταιρεία με στόχο την εξέλιξη τους και από τις οποίες θα επωφεληθεί το σύνολο των αυτοκινητοβιομηχανιών που στεγάζει ο όμιλος VW.

Μετά την παρουσίαση του Α7 h-tron, ενός πρωτοτύπου που συνδυάζει την τεχνολογία κυψελών καυσίμου με ένα plug-in υβριδικό set-up, στην έκθεση του Los Angeles το Νοέμβριο του 2014, η γερμανική φίρμα φαίνεται να «δεσμεύεται» ολοένα στην υδρογονοκίνηση και στην αντίστοιχη τεχνολογία.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε η Audi, προχώρησε στην εξαγορά ενός αριθμού πατενταρισμένων τεχνολογιών που αφορούν τις κυψέλες καυσίμου από την καναδική εταιρεία με εξειδίκευση στο είδος Ballard Power Systems.

Προς το παρόν η γερμανική φίρμα δεν δίνει πληροφορίες σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων τεχνολογιών, ωστόσο επισημαίνει ότι πρόκειται για μια κίνηση που θα αποτελέσει τη βάση για την εξέλιξη υδρογονοκίνητων συνόλων που θα αξιοποιηθούν από το σύνολο του ομίλου VW.

Aναλυτικότερα, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ο επικεφαλής εξέλιξης της φίρμας Dr. Ulrich Hackenberg «η Audi αποκτά πρόσβαση σε στρατηγικής σημασίας τεχνολογίες για όλο τον όμιλο και οι οποίες, μέσω της Audi, θα γίνουν προσβάσιμες από όλες τις φίρμες. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η απαραίτητη τεχνολογία που θα αποτελέσει αφετηρία για την περαιτέρω εξέλιξη της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου».

auto.in.gr

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024