Το 75% των Ελλήνων στηρίζει τη στάση της κυβέρνησης έναντι των δανειστών
Το 75% των Ελλήνων υποστηρίζει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους, σύμφωνα με έρευνα της Alco για το topontiki.gr η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη.
Το 75% των Ελλήνων υποστηρίζει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους, σύμφωνα με έρευνα της Alco για το topontiki.gr η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη.
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά «τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές μας», σύμφωνο είναι το 75% των ερωτηθέντων, αρνητικό το 15% και δεν απαντά το 10%.
Στο ερώτημα για την αξιολόγηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης το 67% τις αξιολογεί θετικά και πολύ θετικά, το 9% αρνητικά και πολύ αρνητικά, το 19% δείχνει αδιάφορο και το 6% δεν απαντά.
Στο ερώτημα «Εσείς προσωπικά θα δίνατε ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση;» το «Ναι» φτάνει το 59%, το «Όχι» στο 34% και δεν απαντά το 7%.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 9-10 Φεβρουαρίου σε πανελλαδικό τυχαίο δείγμα 821 ατόμων με τηλεφωνικές συνεντεύξεις.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ