Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην κατάψυξη η χώρα - Χιόνι και στο κέντρο της Αθήνας

Στην κατάψυξη η χώρα – Χιόνι και στο κέντρο της Αθήνας

Χιόνια πέφτουν από το πρωί της Τρίτης στην Αττική και από το μεσημέρι και στο κέντρο της Αθήνας. Τοπικές χιονοπτώσεις και αυξημένες νεφώσεις σημειώνονται, επίσης, στα ορεινά και ημιορεινά όλης της νότιας και ανατολικής Ελλάδας και Κρήτης, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο φτάνουν τα 10 μποφόρ. Πού χρειάζονται αλυσίδες

Χιόνια πέφτουν από το πρωί της Τρίτης στην Αττική και από το μεσημέρι και στο κέντρο της Αθήνας. Τοπικές χιονοπτώσεις και αυξημένες νεφώσεις σημειώνονται, επίσης, στα ορεινά και ημιορεινά όλης της νότιας και ανατολικής Ελλάδας και Κρήτης, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο φτάνουν τα 10 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης:

Χαρακτηριστικό των φαινομένων είναι ο παγετός, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, η ίδια εικόνα θα διατηρηθεί και αύριο, Τετάρτη, ενώ βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη, ιδιαίτερα λόγω της ύφεσης των ανέμων, που θα ξεκινήσει από την Τετάρτη το βράδυ.

Παρόλα αυτά οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται ακόμα σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και οι παροδικές χιονοπτώσεις και το χιονόνερο θα συνεχιστούν στην ανατολική Θεσσαλία και Σποράδες, στην Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ προς το καζίνο, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης 414 μέχρι τη διασταύρωση Αγίου Πέτρου, καθώς και στη λεωφόρο Χασιάς – Δερβενοχωρίων στο ύψος της Μονής Κλειστών στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.

Παράλληλα, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών, από την περιοχή Φίχθι-Αγίας Σωτήρας έως την Οινόη.

»» Αναλυτικά ο Καιρός από το in.gr

Πολικές θερμοκρασίες στη Β.Ελλάδα

Η πιο χαμηλή θερμοκρασία καταγράφηκε στη Φλώρινα, με τον υδράργυρο το πρωί να δείχνει -11 βαθμούς Κελσίου. Στα Γρεβενά, νωρίτερα, το θερμόμετρο έπεσε στους -7 βαθμούς, ενώ στην Καστοριά και την Κοζάνη στους -6 βαθμούς.

Αισθητό είναι το κρύο και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, όπου το θερμόμετρο νωρίτερα ήταν γύρω στους μηδέν βαθμούς. «Ήλιο με δόντια» έχει η Θεσσαλονίκη, με τον υδράργυρο στους 0 βαθμούς, όσους και η Δράμα. Στο -1 η θερμοκρασία στην Βέροια, στις Σέρρες και στην Καβάλα.
Τσουχτερό είναι το κρύο και στη Θράκη, με τη θερμοκρασία στην Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη να είναι στον 1 βαθμό Κελσίου.

Διακοπές κυκλοφορίας λόγω συσσώρευσης υδάτων

Στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης των υδάτων, διεκόπη η κυκλοφορία στις υδάτινες διαβάσεις Ποντικόρεμα, Λίσσος, Εβρίνος, Ιάσιο, Αετοκορυφή, Διώνη, Ιμέρου, Σκάλωμα, Δοκού, Κάλχα, Γρατίνη και Ηφαίστου και η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Στην Ορεστιάδα, η στάθμη των υδάτων στον Έβρο, στην περιοχή Πυθίου Διδυμοτείχου είναι στα 5,50μ. (με όριο συναγερμού τα 5,70μ.), μεγάλες εκτάσεις, ένθεν και ένθεν του Έβρου και του Άρδα έχουν κατακλυστεί από μεγάλες ποσότητες υδάτων, ενώ τα νερά έχουν υποχωρήσει από τις παρυφές των οικισμών Καστανεών, Μαρασίων, Ελιάς, Άρζου και Καναδά. Σταθερά υψηλή ροή (1.194κ.μ./δευτερόλεπτο) καταγράφεται στην εισροή υδάτων από Τουρκία, στην περιοχή Βύσσας Ορεστιάδας.

Στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, το επίπεδο στάθμης του Έβρου (στις 04:45 τα ξημερώματα), στην περιοχή Κήπων είναι στα 6,70μ. (με όριο συναγερμού τα 6,40), στην περιοχή Πέταλο στα 6,20μ. (με όριο συναγερμού τα 6), ενώ στις περιοχές Σουφλίου και Λαγυνών παρατηρείται πτωτική τάση των υδάτων κατά 15-20 πόντους και λαμβάνονται προληπτικά μέτρα.

Στο μεταξύ, με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης, λόγω των θυελλωδών ανέμων, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Πόρτο Λάγους – Ξάνθης.

Κακοκαιρία στα Χανιά

Οι ισχυροί άνεμοι έπληξαν το παλιο λιμάνι των Χανίων, με αποτέλεσμα τα κύματα να βγουν στη στεριά και να πλημμυρίσει το παραλιακό μέτωπο. Δείτε το βίντεο:

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Σύμφωνα με τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται:

  • Στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών, από το ύψος της περιοχής Φίχθι – Αγίας Σωτήρας έως την περιοχή Οινόη, ρεύμα προς Θήβα και στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Θήβας, από 4ο χλμ. (περιοχή Μάνδρα), στο ρεύμα προς Θήβα, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα.
  • Στην Εύβοια, έχει διακοπεί η κυκλοφορία για οχήματα άνω των 3,5 τόνων στην επαρχιακή οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την Καστέλλα έως το Προκόπι. Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην επαρχιακές οδούς Χαλκίδας – Αιδηψού, από 16ο έως 41ο χλμ., Στενής – Στροπώνων, Αγ. Αθανασίου – Γλυφάδας, Καστανιώτισα – Καματριάδες – Γαλατσάδες, Ιστιαίας – Ροδιών, από 10,8ο έως 12ο χλμ., Μηλιές – Κρυονερίτης – Κοκκινομηλιάς, από 13,4ο έως 26,4ο χλμ.

  • Στη Βοιωτία, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Θηβών από 34ο έως 30ο χλμ.

  • Στην Ξάνθη, στην Ε.Ο. Ξάνθης – ελληνοβουλγαρικών συνόρων, από 33ο χλμ. έως συνοριακό σημείο Αγ. Κωνσταντίνου.

  • Στην Πέλλα, στην Επ. Ο. Κερασιάς – Χ/Κ Βόρρας, από 20ο έως 25ο χλμ και στην Επ. Ο. Άρνισσας – Χ/Κ Βόρρας, από 9ο έως 25ο χλμ.
  • Στην Ημαθία, στην ΠΕ.Ο. Θεσ/νίκης – Βέροιας –Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 76ο έως 98ο χλμ., στην Επ. Ο. Βέροιας – Χ/Κ Σελίου, από 4,5ο έως 26ο χλμ, στην Επ. Ο. Βέροιας – Δασκίο (μέσω Πολυδενδρίου), από 8,1ο έως 43ο χλμ (δασκίο), στην Επ. Ο. Νάουσας – 3-5 Πηγάδια από 10ο έως 17ο χλμ (χιονοδρομικό κέντρο), στην Επ. Ο. Νάουσας – Ροδοχώρι από 1ο έως 14ο χλμ. και στην Επ. Ο. Νάουσας – Χ/Κ Σελίου, από 10ο έως 17ο χλμ.
  • Στην Πιερία, στην Επ. Ο. Κατερίνης- Ελατοχωρίου, (προς Χ/Κ).
  • Στη Χαλκιδική, στην Ε.Ο. Θεσ/νικης – Πολυγύρου, από 55ο έως 64ο χλμ., στην Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Ιερισσού (Μέσω Χολομώντα), στην Π Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Αρναίας (Μέσω Χολομώντα), στην Επ. Ο. Βαρβάρας – Ολυμπιάδας, στην Επ. Ο. Πολυγύρου – Ταξιάρχη (Μέσω Τσουκαλά), στην Επ. Ο. Γαλάτιστας – Βάβδου, από 3ο χλμ. έως Βάβδο, στο οδικό δίκτυο Δάφνης – Καρύων Αγίου Όρους και στο οδικό δίκτυο Καρύων – Αγίου Παύλου Αγίου Όρους.
  • Στο Κιλκίς, στην Επ. Ο. Καστανερής – Μεγάλων Λειβαδιών (Δήμος Παιονίας Κιλκίς).
  • Στην Καστοριά, στην Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 14ο χλμ. έως το 22ο χλμ. Επαρχιακή Οδός Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου) από το 35ο χλμ. έως το 45ο χλμ. Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε: λόγω καθίζησης, από το 11ο χλμ. έως το 21ο χλμ. της Εθνικής Οδού Καστοριάς-Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, ωστόσο η κυκλοφορία για τα επιβατηγά και φορτηγά οχήματα έως 3,5 τόνους, διεξάγεται μέσω της Εθνικής Οδού Καστοριάς – Πρεσπών Φλώρινας (μέσω Αποσκέπου) και για όλα τα οχήματα μέσω της Επαρχιακής Οδού Κορεστείων – Βυσσινιάς – Τοιχιού – Καστοριάς. Επίσης, λόγω παγετού διακόπηκε η κυκλοφορία από το 22ο χλμ. έως το 28ο χλμ., της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου).
  • Στα Γρεβενά, στην Επ. Ο. Γρεβενών – Σαμαρίνας, από 25ο έως 54ο χλμ., στην Επ. Ο. Γρεβενών – Χ/Κ Βασιλίτσας, από 25ο έως 45ο χλμ, στην Επ. Ο. Γρβενών – Περιβολίου, από 23ο έως 43ο χλμ.
  • Στη Φλώρινα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο εκτός από τις πεδινές περιοχές του Δήμου Αμυνταίου. Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε, λόγω κατολίσθησης, στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 30ο χλμ.
  • Στη Φθιώτιδα, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Λαμίας – Καρπενησίου, από 50ο χλμ. και άνω, στην επαρχιακή οδό Θερμοπυλών – Ιτέας, από 16ο έως 22,5ο χλμ. και στην Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας – Λάρισας, από 5ο έως 40ο χλμ.

    Διαβάστε την ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις συνθήκες σε ολόκληρη την επικράτεια

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τετάρτη

    Ο
    καιρός θα είναι γενικά αίθριος στα δυτικά, αλλά προβλέπονται νεφώσεις με χιόνι ή χιονόνερο στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τη νησιωτική χωρά. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται τις πρωινές ώρες στα νότια θαλασσιά τμήματα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο 8 με 9 και πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός αναμένεται στα ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

    »» Αναλυτικά ο Καιρός από το in.gr

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    Sports in

    O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

    Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024