Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λονδίνο: Διαδήλωση μουσουλμάνων εναντίον των σκίτσων με τον Μωάμεθ

Λονδίνο: Διαδήλωση μουσουλμάνων εναντίον των σκίτσων με τον Μωάμεθ

Τουλάχιστον 1.000 βρετανοί Μουσουλμάνοι διαδήλωσαν την Κυριακή στο κέντρο του Λονδίνου ενάντια στην «προσβλητική απεικόνιση» του προφήτη Μωάμεθ από το γαλλικό Charlie Hebdo. Οι ιμάμηδες και το πλήθος που συμμετείχαν στη συγκέντρωση προσευχήθηκαν και παρέδωσαν επιστολή στο γραφείο του Κάμερον την οποία είχαν υπογράψει διαδικτυακά πάνω από 100.000 Μουσουλμάνοι.

Τουλάχιστον 1.000 βρετανοί Μουσουλμάνοι διαδήλωσαν την Κυριακή στο κέντρο του Λονδίνου ενάντια στην «προσβλητική απεικόνιση» του προφήτη Μωάμεθ από το γαλλικό Charlie Hebdo.

Το πλήθος των Μουσουλμάνων συγκεντρώθηκε κοντά στο γραφείο του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Ξεσηκωθείτε για τον Προφήτη».

Οι διοργανωτές της διαδήλωσης της Κυριακής καταδίκασαν τις επιθέσεις στο Παρίσι, αλλά υποστήριξαν ότι η γαλλική εφημερίδα δεν θα πρέπει να δημοσιεύει γελοιογραφίες του Προφήτη.

Οι ιμάμηδες και το πλήθος που συμμετείχαν στη συγκέντρωση προσευχήθηκαν και παρέδωσαν επιστολή στο γραφείο του Κάμερον την οποία είχαν υπογράψει διαδικτυακά πάνω από 100.000 Μουσουλμάνοι.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε από μια ομάδα που ονομάζεται Μουσουλμανικό Φόρουμ Δράσης και κατήγγειλε εκείνους που αναρτούν ή δημοσιεύουν γελοιογραφίες του προφήτη, αποκαλώντας τους «προσβολή για τους κανόνες της πολιτισμένης κοινωνίας».

Μια ομάδα περίπου 10 ακροδεξιών διαδηλωτών επιχείρησε να δημιουργήσει προβλήματα, αλλά η διαμαρτυρία των Μουσουλμάνων ολοκληρώθηκε ειρηνικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024