Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μετρούν ζημιές στον Έβρο από τις πρωτοφανείς πλημμύρες

Μετρούν ζημιές στον Έβρο από τις πρωτοφανείς πλημμύρες

Ζημιές μετρούν οι αρχές του Έβρου λόγω των έντονων πλημμυρών που πλήττουν τα τελευταία 24ωρα την περιοχή. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 250.000 στρέμματα με καλλιεργήσιμες εκτάσεις κατά μήκος του ποταμού Έβρου που έχουν πλημμυρίσει, εκατοντάδες πνιγμένα ζώα και καταστροφές σε αρδευτικά συστήματα. Τις πληγείσες περιοχές πρόκειται να επισκεφθεί αύριο, Κυριακή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ζημιές μετρούν οι αρχές του Έβρου λόγω των έντονων πλημμυρών που πλήττουν τα τελευταία 24ωρα την περιοχή.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 250.000 στρέμματα με καλλιεργήσιμες εκτάσεις κατά μήκος του ποταμού Έβρου που έχουν πλημμυρίσει, εκατοντάδες πνιγμένα ζώα και καταστροφές σε αντλιοστάσια και αρδευτικά συστήματα.

Τις πληγείσες περιοχές πρόκειται να επισκεφθεί αύριο, Κυριακή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης, προκειμένου να δει από κοντά την έκταση των ζημιών που υπέστησαν γεωργοί και κτηνοτρόφοι.

Στις περιοχές που επλήγησαν οι αγρότες ήδη άρχισαν να ζητούν την άμεση καταγραφή των ζημιών ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν η καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.

Παράλληλα, ώρες αγωνίας συνεχίζουν να ζουν οι κάτοικοι κατά μήκος του ποταμού Έβρου, καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες μπορεί να υποχωρούν σταδιακά, αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς.

Μάλιστα, η αγωνία όλων γίνεται ακόμα μεγαλύτερη μπροστά στο ενδεχόμενο όλος αυτός ο υδάτινος όγκος να παγώσει, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για τις επόμενες μέρες ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά.

Πάντως η κατάσταση σταθεροποιείται πλέον και ιδιαίτερα στα νότια του ποταμού Έβρου, όπου η στάθμη των νερών έχει πέσει.

Στα Λαγυνά οι κάτοικοι περιμένουν να υποχωρήσουν τα νερά ώστε να μπορέσουν να μπουν στα σπίτια τους και να ξεκινήσουν την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν από τις πλημμύρες.

Στον Πόρο όπου οι κάτοικοι είδαν τα νερά του ποταμού να φθάνουν μέχρι τα σπίτια τους, ελπίζουν να μη χρειαστεί να εφαρμοστεί εκ νέου σχέδιο εκκένωσης του οικισμού, όπως συνέβη για προληπτικούς λόγους τα τελευταία 24ωρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024