Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βολές με το «καλημέρα» από την αντιπολίτευση στην Ζωή Κωνσταντοπούλου

Βολές με το «καλημέρα» από την αντιπολίτευση στην Ζωή Κωνσταντοπούλου

Επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υποστήριξε ότι στην πρώτη της ομιλία ως πρόεδρος της Βουλής «επέλεξε να μετατραπεί σε κομματάρχη, ενώ σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ την χαρακτήρισε «κομματικότερη του κόμματός της». Για «πολύ αρνητικό πρώτο δείγμα γραφής» κάνει λόγο το Ποτάμι.

Επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υποστήριξε ότι στην πρώτη της ομιλία ως πρόεδρος της Βουλής «επέλεξε να μετατραπεί σε κομματάρχη, ενώ σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ την χαρακτήρισε «κομματικότερη του κόμματός της». Για «πολύ αρνητικό πρώτο δείγμα γραφής» κάνει λόγο το Ποτάμι.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, υποστήριξε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου στην πρώτη της ομιλία ως πρόεδρος της Βουλής «επέλεξε να μετατραπεί σε κομματάρχη».

Η σχετική του δήλωση έχει ως εξής:

«Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων με αυξημένη πλειοψηφία, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων. Δυστυχώς, η ίδια επέλεξε, με την πρώτη της ομιλία, από Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, να μετατραπεί σε κομματάρχη. Κρίμα».

Πολύ αρνητικό πρώτο δείγμα γραφής χαρακτηρίζει το Ποτάμι, με δήλωση του εκπροσώπου του, Δημήτρη Τσιόδρα την ομιλία της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Δυσάρεστη έκπληξη προκαλεί η στάση της νέας προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία στην ομιλία της αμέσως μετά την εκλογή της, δεν μίλησε ως πρόεδρος της Βουλής που τίμησαν με την ψήφο τους 235 βουλευτές- ανάμεσά τους και οι βουλευτές του Κινήματός μας- αλλά μίλησε ως μέλος κομματικής συνιστώσας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού.

Τη δυσαρέσκειά του για τη σημερινή ομιλία της νεοεκλεγείσας προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ -το οποίο είχε υπερψηφίσει την κ. Κωνσταντοπούλου- θεωρώντας την ομιλία της κομματική.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κ. Κωνσταντοπούλου «εμφανίστηκε κομματικότερη του κόμματός της», ενώ, παράλληλα, εκφράζεται η ευχή η νέα πρόεδρος να κατανοήσει ότι ο εκάστοτε πρόεδρος της Βουλής είναι κομματικά ουδέτερος και θεματοφύλακας της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

«Το ΠΑΣΟΚ πρώτο ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει την κ. Κωνσταντοπούλου, με την ευχή να διαψευσθούν οι αρνητικοί οιωνοί της συμπεριφοράς της την περασμένη κοινοβουλευτική περίοδο. Δυστυχώς, στην ομιλία επί τη εκλογή της η κ. Κωνσταντοπούλου εμφανίστηκε κομματικότερη του κόμματός της και ουσιαστικά υπενθύμισε στον κ. Τσίπρα θεμελιώδεις προεκλογικές δεσμεύσεις, όπως τη μονομερή διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους. Τρεις μόλις ημέρες μετά την αναγκαία δήλωση του κ. Τσίπρα ότι δεν θα υπάρξουν μονομερείς κινήσεις στο χρέος – γιατί αυτές οδηγούν σε πιστωτικό γεγονός. Και άλλα πολλά».

«Όταν ο εκάστοτε πρόεδρος της Βουλής ομιλεί από την έδρα του, ομιλεί ως κομματικά ουδέτερος θεματοφύλακας της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και τίποτε άλλο. Ελπίζουμε – χωρίς να έχουμε ψευδαισθήσεις- ότι θα το κατανοήσει αυτό η κ. Κωνσταντοπούλου τιμώντας την τιμή που της έγινε» προσθέτει η ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024