Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι χάρτες του Dungeons and Dragons ζωντανεύουν

Οι χάρτες του Dungeons and Dragons ζωντανεύουν

Όταν τα επιτραπέζια παιχνίδια συναντούν την τεχνολογία, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Ξεχάστε λοιπόν τους «παραδοσιακούς» χάρτες και το ταμπλό, καθώς το ρόλο τους αναλαμβάνει πλέον ένας… προβολέας, ο οποίος και μεταφέρει τη δράση απευθείας στο τραπέζι σας.

Όταν τα επιτραπέζια παιχνίδια συναντούν την τεχνολογία, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Ξεχάστε λοιπόν τους «παραδοσιακούς» χάρτες και το ταμπλό, καθώς το ρόλο τους αναλαμβάνει πλέον ένας… προβολέας, ο οποίος και μεταφέρει τη δράση απευθείας στο τραπέζι σας.

Το «πάντρεμα» φαντασίας και τεχνολογίας γίνεται πράξη χάρη στην καινοτομία της Reddit η οποία, μέσω μιας ειδικής εφαρμογής καταφέρνει να συνδυάσει τον παραδοσιακό τρόπο που οι φίλοι του Dungeons and Dragons απολαμβάνουν το αγαπημένο τους παιχνίδι με την τεχνολογία προσφέροντας μια νέα εμπειρία πιο ρεαλιστική

Το Dungeons and Dragons είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα επιτραπέζια παιχνίδια ρόλων, γνωστά και ως RPG που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Ένα μεγάλο μέρος της δράσης διαδραματίζεται μέσα σε μπουντρούμια, χαρακτηριστικό που του έχει δώσει και το όνομά του. Κανονικά, οι χάρτες αυτοί των μπουντρουμιών είναι χάρτινοι ή τους ζωγραφίζουν οι ίδιοι οι παίκτες καθώς περιπλανιούνται στον φανταστικό αυτό κόσμο.

Χάρη όμως στην καινοτομία της Reddit, την εμπειρία αυτή αναλαμβάνει να βελτιώσει ένας προβολέας τοποθετημένος στο ταβάνι, ο οποίος συνδέεται υπολογιστή που «τρέχει» μια ειδική εφαρμογή, η οποία αναλαμβάνει να προβάλλει ψηφιακούς χάρτες πάνω στο τραπέζι.

Χάρης τον προβολέα η εμπειρία γίνεται σαφώς πιο αληθοφανής, οι χαρακτήρες αποκτούν «σάρκα και οστά» κατά την εξερεύνηση τους στα μπουντρούμια και τα τμήματα του χάρτη είναι πιο ευκρινή στους παίκτες. Μάλιστα, ειδικό λογισμικό αναλαμβάνει να προβάλλει μόνο τα «ορατά» για τους παίκτες σημεία του χάρτη, ώστε να μην γνωρίζουν τι κρύβεται πίσω από τη γωνία…

Σημειώνεται ότι το Dungeons & Dragons είναι ένα παιχνίδι ρόλων το οποίο διαδραματίζεται σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου οι παίκτες υποδύονται διάφορους χαρακτήρες με διαφορετικές ικανότητες, όπως μάγους, πολεμιστές και κληρικούς

Οι συμμετέχοντες μέσω συνεργασίας δημιουργούν ή παρακολουθούν ιστορίες που εξελίσσονται μέσα σε μπουντρούμια με μυθικά πλάσματα όπως δράκοι και ξωτικά, χρησιμοποιώντας μαγικά όπλα και ξόρκια για να επιβιώσουν.

Το παιχνίδι βασίζεται κυρίως στην αφήγηση και την ομιλία μεταξύ των παικτών, ενώ βασικός ρόλος είναι αυτός του Dungeon Master, η ύπαρξη του οποίου είναι καταλυτική καθώς περιγράφει όλα τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σε αυτόν τον φανταστικό κόσμο. Και, με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της δράσης λαμβάνει χώρα σε μπουντρούμια, η αναβάθμιση των χαρτών σε ψηφιακούς δίνει άλλη αίσθηση στην εμπειρία.

in.gr

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024