Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σταθάκης: Μπορεί να υπάρξει συμφωνία-γέφυρα εντός του Φεβρουαρίου

Αισιόδοξος ότι μπορεί να υπάρξει η συμφωνία-γέφυρα μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της, εντός του Φεβρουαρίου, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια η συνολική διαπραγμάτευση εμφανίστηκε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Αισιόδοξος ότι μπορεί να υπάρξει η συμφωνία-γέφυρα μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της,εντός του Φεβρουαρίου, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια η συνολική διαπραγμάτευση εμφανίστηκε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε πως είναι δύσκολο μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα να υπάρξει συνολική συμφωνία και πρόσθεσε:

«Εμείς θεωρούμε ότι η συμφωνία που πρέπει να γίνει τώρα αφορά την έξοδο από το μνημόνιο και μια συμφωνία για ένα μεταβατικό στάδιο. Μετά την 1η Ιουλίου δεν θα υπάρχει κανένα πρόγραμμα κατά την ταπεινή μου γνώμη. Δεν θα υπάρχει ανάγκη προγράμματος. Διότι εάν επιτευχθεί αυτή η συμφωνία νομίζω ότι η Ελλάδα θα έχει μπει και μια τροχιά εξόδου από το σημερινό τέλμα, η Ελλάδα θα μπορεί να ενταχθεί στη νομισματική χαλάρωση της ΕΚΤ».

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους είπε πως η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να το βγάλει από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης και τόνισε:

«Αν αποσυρθεί το χρέος, όλο το πλαίσιο συμφωνίας το οποίο συζητάμε, δηλαδή η μη παραγωγή πλεονασμάτων 4,5% δεν είναι δυνατόν να ακυρωθεί. Είναι προφανές ότι βασικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τα πλεονάσματα δεν μπορούν να παραχθούν, άρα θα πάμε με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και ταυτόχρονα θα έχουμε μια συμφωνία για το χρέος με βάση τις δύο παραμέτρους, αναστολή πληρωμής, διευκόλυνση πληρωμής τα πρώτα χρόνια και σύνδεση της αποπληρωμής με τον ρυθμό ανάπτυξης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024