Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σε κατάσταση συναγερμού ο Έβρος λόγω υπερχείλισης του ποταμού

Σε διαρκή επιφυλακή βρίσκονται κάτοικοι και Αρχές στον Έβρο, καθώς η στάθμη του ποταμού έφτασε τη νύχτα της Τρίτης τα 6,80 μέτρα, πολύ πάνω από τα 5,70 μέτρα που είναι και το όριο συναγερμού. Περίπου 80.000 στρέμματα πλημμύρισαν στον κάμπο της Ορεστιάδας. Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε και η ανακοίνωση από τις βουλγαρικές Αρχές, στην οποία γίνεται λόγος για νέα αποδέσμευση μεγάλων ποσοτήτων νερού από το φράγμα του Ιβαΐλογκραντ.

Σε διαρκή επιφυλακή βρίσκονται κάτοικοι και Αρχές στον Έβρο, καθώς η στάθμη του ποταμού έφτασε τη νύχτα της Τρίτης τα 6,80 μέτρα, πολύ πάνω από τα 5,70 μέτρα που είναι και το όριο συναγερμού.

Η κατάσταση το βράδυ της Τετάρτης έδειχνε να σταθεροποιείται σε κάποιο βαθμό, όμως οι Αρχές και οι κάτοικοι παραμένουν σε επιφυλακή.

Αρκετές περιοχές επλήγησαν από την υπερχείλιση του ποταμού, με τον κάμπο της Ορεστιάδας να έχει υποστεί τις περισσότερες ζημιές, αφού περίπου 80.000 στρέμματα πλημμύρισαν.

Το πρόβλημα ξεκίνησε λόγω των βροχοπτώσεων στη Βουλγαρία, όταν χιλιάδες τόνοι νερού απελευθερώθηκαν από το φράγμα του Ιβαΐλογκραντ στο ποταμό Άρδα.

Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε και η ανακοίνωση που έφτασε στην ελληνική πρεσβεία της Σόφιας από τις βουλγαρικές Αρχές, στην οποία γίνεται λόγος για νέα αποδέσμευση μεγάλων ποσοτήτων νερού από το φράγμα του Ιβαΐλογκραντ.

Τέλος, αποκλεισμένο συνεχίζει να είναι το τμήμα της εθνικής οδού που οδηγεί στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπως και το τελωνείο στις Καστανιές, λόγω και των πλημμυρικών φαινομένων που αντιμετωπίζει η τουρκική πλευρά.

«Η ανησυχία μας μεγαλώνει μετά την διακοίνωση των Βουλγάρων»

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, μιλά στο in.gr, τονίζοντας πως η τελευταία μέτρηση της στάθμης του ποταμού στο Πύθιο ήταν 6,70 μέτρα, δηλαδή ένα μέτρο παραπάνω από το όριο συναγερμού.

«Λαμβάνονται μέτρα για τα χωριά Πραγγί, Λάβαρα και Μάνδρα, τα οποία είναι πολύ κοντά στον ποταμό και υπάρχει ο φόβος μήπως σπάσει κάποιο ανάχωμα. Το τελευταίο 48ωρο έχουν καταστραφεί ολοσχερώς 80.000 στρέμματα καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον κάμπο Ορεστιάδας».

Κατέληξε λέγοντας πως «μετά την ρηματική διακοίνωση των Βουλγάρων πως θα απελευθερώσουν κι άλλες ποσότητες νερού από το φράγμα του Ιβαΐλογκραντ, η ανησυχία μας μεγαλώνει. Μάλιστα, με πληροφόρησαν ότι κάτοικοι της Ανδριανούπολης θα υποβάλλουν μήνυση στις βουλγαρικές Αρχές, καθώς έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές».

Άγγελος Προβολισιάνος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024