Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
in.gr

Στους 25 οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης

Τρεις νέοι θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα. Συνολικά 25 ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ άλλοι 37 εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην εντατική. Σε επιφυλακή είναι οι επιστήμονες, αφού το στέλεχος του ιού που επικρατεί φέτος είναι μεταλλαγμένο και δεν καλύπτεται πλήρως από το αντιγριπικό εμβόλιο.

Τρεις νέοι θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα. Συνολικά 25 ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ άλλοι 37 εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην εντατική.

Από την έναρξη της περιόδου έξαρσης, 78 ασθενείς έχουν νοσηλευτεί στην εντατική. Οι επιστήμονες βρίσκονται σε επιφυλακή και αναμένουν αυξημένα κρούσματα. Αυτό γιατί το στέλεχος του ιού που επικρατεί φέτος είναι μεταλλαγμένο και δεν καλύπτεται πλήρως από το διαθέσιμο αντιγριπικό εμβόλιο.

Η περίοδος έξαρσης αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

Οι ειδικοί τονίζουν τη σημασία της έγκαιρης ιατρικής παρέμβασης, ώστε τα αντιικά φάρμακα να χορηγούνται το δυνατό συντομότερα. Η θεραπεία έχει τη μέγιστη αποτελεσματικότητα, όταν χορηγείται τις πρώτες 48 ώρες από την έναρξη των συμπτωμάτων. Τα φάρμακα βέβαια, είναι απαραίτητα και μετά το διάστημα αυτό, ιδιαίτερα στις σοβαρές περιπτώσεις.

Οι ασθενείς υψηλού κινδύνου (χρονίως πάσχοντες, ηλικιωμένοι, ανοσοκατεσταλμένοι) που παρουσιάζουν συμπτώματα θα πρέπει να απευθύνονται άμεσα στο γιατρό τους. Συμπτώματα που θα πρέπει να αξιολογούνται από γιατρό είναι: υψηλός πυρετός, πόνος στους μυς και τις αρθρώσεις, έντονη κούραση, καταρροή, πονοκέφαλος, πονόλαιμος, ξηρός βήχας. Στα παιδιά μπορεί να παρουσιαστεί και ναυτία, εμετός ή διάρροια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία

H Όλγα Γεροβασίλη βγήκε από την αίθουσα της συνεδρίασης καταγγέλλοντας τις διαρροές ως συνειδητό τορπιλισμό της διαδικασίας και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024