Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ίδια πολιτική στο ενεργειακό, το μήνυμα του σαουδάραβα βασιλιά στον Ομπάμα

Ίδια πολιτική στο ενεργειακό, το μήνυμα του σαουδάραβα βασιλιά στον Ομπάμα

Ο νέος βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν υποδέχτηκε στο Ριάντ τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος επισκέφθηκε τη χώρα για να συλλυπηθεί την βασιλική οικογένεια για το θάνατο του Αμπντάλα. Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι ο νέος μονάρχης εξήγησε στον αμερικανό πρόεδρο ότι το Ριάντ θα συνεχίσει την ίδια πολιτική στην ενέργεια.

Ο νέος βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν υποδέχτηκε σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έφτασε στη χώρα προκειμένου να υποβάλλει τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του βασιλιά Αμπντάλα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους οι δύο ηγέτες συζήτησαν περί πολιτικής και διπλωματίας και ο βασιλιάς απηύθηνε μήνυμα στον Ομπάμα ότι η χώρα σκοπεύει να συνεχίσει την ενεργειακή της πολιτική.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα από το Air Force One, αφότου ο Ομπάμα αναχώρησε από τη Σαουδική Αραβία, αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι οι δύο ηγέτες δεν συζήτησαν σχετικά με τις τρέχουσες τιμές του πετρελαίου.

Είπε επίσης ότι ο βασιλιάς άφησε να εννοηθεί πως η Σαουδική Αραβία θα συνεχίσει να παίζει το ρόλο της στην παγκόσμια αγορά ενέργειας και ότι δεν αναμένεται καμία αλλαγή στη στάση της χώρας στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο πρόεδρος Ομπάμα έθιξε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τον βασιλιά Σαλμάν, το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ωστόσο δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024