Τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων χαιρέτισε ο Φ.Κουβέλης
Ιδιαίτερα «δυσμενές και δυσάρεστο» για τη ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, χαιρετίζοντας την πολιτική αλλαγή και τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων. Παράλληλα, επισήμανε το αρνητικό για τη Δημοκρατία εκλογικό αποτέλεσμα ως προς την Χρυσή Αυγή. «Θέλουμε να ισχυροποιήσουμε και να διευρύνουμε» τη συνεργασία με τους Πράσινους, πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.
Ιδιαίτερα «δυσμενές και δυσάρεστο» για τη ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, χαιρετίζοντας την πολιτική αλλαγή και τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων.
«Θέλουμε να ισχυροποιήσουμε και να διευρύνουμε» τη συνεργασία με τους Πράσινους, πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.
Αναλυτικά η δήλωση του Φώτη Κουβέλη:
«Ο λαός αποφάσισε σήμερα να γυρίσει σελίδα. Χαιρετίζουμε τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων. Χαιρετίζουμε την πολιτική αλλαγή, για την πραγματοποίηση της οποίας συμβάλαμε με τη στάση μας.
» Δεν παραλείπω να επισημάνω το αρνητικό για τη Δημοκρατία μας εκλογικό αποτέλεσμα ως προς την Χρυσή Αυγή.
» Η συμπαράταξη “Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά”, θα στηρίξει και θα ενισχύσει την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, ώστε αυτή να προχωρήσει υπεύθυνα και αξιόπιστα, διατηρώντας σταθερά τη χώρα στην ευρωπαϊκή της πορεία.
» Το αποτέλεσμα για μας είναι ιδιαίτερα δυσμενές και δυσάρεστο.
» Ευχαριστούμε τους πολίτες που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.
» Ο συνδυασμός που συγκροτήσαμε έδωσε την εκλογική μάχη με αγωνιστικότητα, με πολιτική αξιοπρέπεια και προγραμματικές θέσεις, αλλά δεν μπόρεσε μέσα σ’ αυτή τη σύντομη προεκλογική περίοδο, με τα ασφυκτικά διλήμματα, να μεταφέρει πειστικά το μήνυμα του στους πολίτες.
» Η Δημοκρατική Αριστερά είναι εδώ. Μέσα από συντεταγμένες διαδικασίες θα εξετάσουμε την περαιτέρω πορεία μας.
» Η συνεργασία μας με τους Πράσινους ήταν ένα ελπιδοφόρο βήμα. Θέλουμε να την ισχυροποιήσουμε και να τη διευρύνουμε».
Νωρίτερα, ο Φώτης Κουβέλης είχε τηλεφωνήσει στον Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί για την ιστορική νίκη της Αριστεράς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΚΤ: Στο μικροσκόπιο τα αποθεματικά – Τι σημαίνει για τις ελληνικές τράπεζες
- Ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό ο Αλέξανδρος Τσομπανίδης (pic)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι Μελάς και Ρέππα για τη μη διαβίβαση του πορίσματος Τυχεροπούλου στη Δικαιοσύνη
- Χαλάνδρι: Εγκεφαλικά νεκρός ο 17χρονος που έπεσε από το μπαλκόνι
- Μαρτίνεθ: «Ο Μπαντιό έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό» – Τι είπε για τον Μοντέρο
- Νέα ζωή για το «Εργοστάσιο Τέχνης»
- Διεθνείς ανησυχίες για τον νόμο για την «εθνική ενότητα» της Κίνας – «Κακόβουλη δυσφήμιση», απαντά το Πεκίνο
- DSquared2: Οι βουτιές τους στα καταγάλανα νερά της Μυκόνου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)



















![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442