Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα επιτραπέζια της κάλπης

Τα επιτραπέζια της κάλπης

Μαντώ Σιώμου Το Σαββατοκύριακο θα κινηθούμε σε εκλογικούς ρυθμούς γι’ αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Τα επιτραπέζια παιχνίδια με πολιτικό θέμα μπορούν να μετατρέψουν το βαρύ κλίμα των εκλογών σε άκρως διασκεδαστικό αλλά και επιμορφωτικό. Πριν δώσετε τη δική σας μάχη στις κάλπες προπονηθείτε στο ταμπλό! Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα πολιτικά παιχνίδια: Έρχεται […]

Μαντώ Σιώμου

Το Σαββατοκύριακο θα κινηθούμε σε εκλογικούς ρυθμούς γι’ αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Τα επιτραπέζια παιχνίδια με πολιτικό θέμα μπορούν να μετατρέψουν το βαρύ κλίμα των εκλογών σε άκρως διασκεδαστικό αλλά και επιμορφωτικό. Πριν δώσετε τη δική σας μάχη στις κάλπες προπονηθείτε στο ταμπλό!

Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα πολιτικά παιχνίδια:

Έρχεται η Τρόικα

Το «Έρχεται η Τρόικα!» είναι ένα σατιρικό επιτραπέζιο παιχνίδι σχετικά με τη δυναμική της εξουσίας, τις πολιτικές πιέσεις και τις επιρροές που ασκούνται σε μια δημοκρατική κοινωνία. Κάθε παίκτης αντιπροσωπεύει τη δική του ατζέντα, λίγο – πολύ σκοτεινών συμφερόντων, και συσσωρεύει δύναμη, ψήφους και χρήματα μέσω της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής χειραγώγησης. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να συγκεντρώσεις πόντους αποκτώντας ισχύ και κερδίζοντας στις εκλογές και στέλνοντας χρήματα σε offshore εταιρείες, πριν έρθει η τρόικα και ζητήσει… το λογαριασμό. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής.

Παίζεται από 2-4 παίκτες, ηλικίας άνω των 10 ετών και διαρκεί 30 – 45 λεπτά.

Χούντα

Το Χούντα είναι ένα cult επιτραπέζιo παιχνίδι, που αντιγράφει στενά την πολιτική ζωή μιας λατινοαμερικάνικης «δημοκρατίας», της Μπανανίας. Η πολιτική είναι επικίνδυνη στη Μπανανία, οι παίκτες δεν πρέπει να έχουν ηθικές αναστολές και πρέπει να είναι έτοιμοι να προδώσουν ή να συμμαχήσουν με τον οποιονδήποτε. Οι παίκτες πρέπει να εκλέξουν έναν πρόεδρο ο οποίος στη συνέχεια τους προτείνει έναν προϋπολογισμό που πρέπει να ψηφίσουν. Όλοι όμως πρέπει να προσέχουν τα νώτα τους γιατί πάντα κάποιος συνωμοτεί εναντίον τους και κάνει απόπειρες δολοφονίας. Νικητής του παιχνιδιού είναι όποιος στείλει τα περισσότερα χρήματα στην Ελβετία! Το παιχνίδι παίζεται από 4-7 παίκτες, διαρκεί 240 λεπτά και προτείνεται σε ηλικίες άνω των 12 ετών.

Die Macher

Το Die Macher είναι ένα παιχνίδι που προσομοιάζει την εκλογική διαδικασία στα ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας. Οι παίκτες έχοντας στην διάθεση τους περιορισμένους πόρους αναλαμβάνουν την τύχη του κόμματός τους, κάνουν δημοσκοπήσεις, ασκούν επιρροή στα μέσα ενημέρωσης και χρησιμοποιούν διάφορα άλλα εργαλεία με σκοπό να το οδηγήσουν στη νίκη. Όποιος μαζέψει τους περισσότερους πόντους νίκης μετά από όλες τις περιφερειακές εκλογές είναι ο νικητής. Το παιχνίδι παίζεται από 3-5 παίκτες, ηλικίας άνω των 14 ετών και διαρκεί 240 λεπτά.

Race for the White House

Στο Race for the WhiteHouse δεν θα σταματήσεις να παίζεις μέχρι να κερδίσεις όλες τις πολιτείες! Με τη σωστή μίξη τύχης και ικανότητας μπορεί να είσαι ο νικητής.. έχεις να δώσεις όμως έναν σκληρό αγώνα προεδρικών εκλογών! Ο κάθε παίκτης θα μάθει πως είναι να είσαι ένας πολιτικός που αναγκάζεται να παίρνει αποφάσεις σε κρίσιμα θέματα, κρατώντας τις ισορροπίες που χρειάζεται για να φτάσει τις 270 εκλογικές ψήφους και να κερδίσει τις εκλογές. Ο παίκτης αποφασίζει σε ποια πολιτεία θα επικεντρωθεί, ποιες ομάδες θα εξυπηρετήσει και σε ποιες περιοχές της χώρας θα εστιάσει τις προσπάθειες του.Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού το εκλογικό αποτέλεσμα σε πολλές πολιτείες είναι αμφίρροπο, κρατώντας το αποτέλεσμα αβέβαιο μέχρι το τέλος.

Είναι ένα παιχνίδι με διάρκεια 45 λεπτά, για άτομα άνω των 8 ετών και παίζεται με 2-4 παίκτες.

Candidate

Στο Candidate αν θες να πάρεις το χρίσμα του υποψηφίου για το κόμμα σου, θα πρέπει να επισκεφτείς πολλές πολιτείες και να κερδίσεις όσες περισσότερες προκριματικές εκλογές μπορείς! Μέσα σε διάρκεια 23 εβδομάδων κάθε παίκτης πρέπει να λάβει μέρος σε εκλογικές αναμετρήσεις σε 50 πολιτείες. Στην πορεία του παιχνιδιού, οργανώνει εκστρατείες, μπλοφάρει, και σχεδιάζει εκδηλώσεις σε κάθε πολιτεία ξεχωριστά, με προσεκτική όμως πάντα διαχείριση των συνεχών μεταβαλλόμενων πόρων του. Ο πρώτος παίκτης που θα αποκτήσει τους 270 από τους 538 ψήφους κερδίζει. Στο παιχνίδι συμμετέχουν 2-6 άτομα, άνω των 10 ετών και διάρκεια 90 λεπτά.

Kremlin

To Kremlin είναι ένα παιχνίδι πολιτικής ίντριγκας. Διάφοροι πολιτικοί εργάζονται σκληρά για να ανέβουν ιεραρχικά στο Κρεμλίνο. Οι παίκτες ασκούν επιρροή σε 10 πολιτικούς. Κάποιους τους προωθούν για αρχηγούς και άλλους τους κατηγορούν για κατασκοπεία, ενίοτε τους συγχωρούν και άλλοτε τους εξορίζουν στην Σιβηρία. Κάθε τέτοια δράση αφαιρεί από την ηλικία του αρχηγού ένα η περισσότερα χρόνια. Στο τέλος του κάθε γύρου ο επικεφαλής του Κόμματος πρέπει να χαιρετίσει το πλήθος στην παρέλαση του Οκτωβρίου, χωρίς να καταρρεύσει καθώς γίνεται όλο και πιο άρρωστος. Όποιος πολιτικός καταφέρει να χαιρετήσει τρεις φορές, αυτός που τον ελέγχει είναι ο νικητής. Η κάθε παρτίδα διαρκεί 75 λεπτά και είναι για 3 -6 παίκτες, ηλικίας 12 και άνω.

Mr President

Το Mr. President είναι ένα παιχνίδι που καλύπτει τις σημαντικές πτυχές της μιας προεκλογικής διαδικασίας, η οποία συμπεριλαμβάνει την επιλογή υποψηφίου, τη διαφήμιση, τις φιλανθρωπίες και τις δημόσιες αναμετρήσεις των υποψηφίων. Το παιχνίδι είναι για 2 ή 4 παίκτες ηλικίας άνω των 12 ετών και διαρκεί μία ώρα. Στους δύο παίκτες ο ένας ελέγχει τον πρόεδρο και ο άλλος τον αντιπρόεδρο του κόμματος. Ενώ στους τέσσερις παίκτες παίζουν δύο ομάδες που ανταγωνίζονται για την υποψηφιότητα.

1960: The making of the President

Στο παιχνίδι 1960: The making of the President αναλαμβάνεις τον ρόλο ενός από τους πρωταγωνιστές στις πιο κρίσιμες εκλογές της Αμερικής στη νεώτερη ιστορία. Πρόκειται για μια εκλογική κόντρα δύο τελείως διαφορετικών προσωπικοτήτων του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και του Ρίτσαρντ Νίξον. Μέσα από το παιχνίδι οι παίκτες έχουν την δυνατότητα να αναβιώσουν τα γεγονότα της εποχής. Όπως σε κάθε προεκλογική εκστρατεία οι παίκτες πρέπει να καταφέρουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που προκύπτουν. Δεν υπάρχουν πάντα αρκετοί πόροι και πρέπει να είναι επιλεκτικοί με την διαχείριση τους ενώ ακόμα χρειάζεται να κάνουν δύσκολα τηλεφωνήματα για να προωθήσουν τους εαυτούς τους στον Λευκό Οίκο. Σκοπός του παιχνιδιού να εκλεγείς πρόεδρος. Η διάρκεια κυμαίνεται ανάμεσα στα 90 και τα 120 λεπτά και είναι για δύο παίκτες ηλικίας 12 και άνω.

Margin of error: A presidential election game

Το Margin of error: A presidential election game ξεκινάει με τους παίκτες να τοποθετούνται εννέα εβδομάδες πριν από την ημέρα των εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα περιθώρια στενεύουν και 20 αμφίρροπες πολιτείες κρίνουν το αποτέλεσμα. Οι παίκτες μέσα στις τελευταίες εβδομάδες πρέπει να καθοδηγήσουν τον υποψήφιο τους στον Λευκό Οίκο. Κάθε ημέρα της εβδομάδας θα πρέπει να πραγματοποιούν διάφορες δράσεις. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν εμφανίσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το προγραμματισμό εράνων, την οργάνωση της προεκλογικής εκστρατείας και τη διαφήμιση τους στις περιφέρειες. Μετά από κάθε δράση, μια ζαριά προσομοιώνει το ποσοστό των ψηφοφόρων που έχουν πεισθεί από το σκοπό τους. Μόλις ολοκληρωθεί και η τελευταία εβδομάδα, οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν στις κάλπες και θα κρίνουν το αποτέλεσμα. Ο παίκτης που θα συγκεντρώσει 270 ή περισσότερες ψήφους, έχει κερδίσει το παιχνίδι. Το παιχνίδι παίζεται με 1-2 παίκτες, ηλικίας άνω των 10 ετών και διαρκεί 30’.

entertainment.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024