Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαμαράς: Η ΝΔ εγγυάται τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα της ΕΚΤ

Σαμαράς: Η ΝΔ εγγυάται τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα της ΕΚΤ

Το ερώτημα αν η Ελλάδα θα καταφέρει να πάρει μερίδιο από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ ή θα χάσει την ευκαιρία έθεσε ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό μήνυμά του μετά τις ανακοινώσεις του Μάριο Ντράγκι. Η πολιτική μας εγγυάται τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ η θέση της αντιπολίτευσης μάς κρατά έξω από αυτή την κοσμογονία, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το ερώτημα αν η Ελλάδα θα καταφέρει να πάρει μερίδιο από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ ή θα χάσει την ευκαιρία έθεσε ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό μήνυμά του μετά τις ανακοινώσεις του Μάριο Ντράγκι. Η πολιτική μας εγγυάται τη πλήρη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα, ενώ η θέση της αντιπολίτευσης μάς κρατά έξω από αυτή την κοσμογονία, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος σε όσα εξήγγειλε λίγο νωρίτερα ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως «χωρίς κλείσιμο της αξιολόγησης θα είμαστε αποκλεισμένοι και θα είμαστε σε αναστολή».

«Άρα ενώ η πολιτική μας εγγυάται το κλείσιμο της αξιολόγησης, η θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάς κρατά έξω από αυτή την κοσμογονία».

Μάλιστα αναφερόμενος στη δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση Ντράγκι, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «ούτε καν κατάλαβε το τι ακριβώς συνέβη».

«Είναι ώρα εθνικής ευθύνης […] Θα ήταν ολέθριο να πάνε χαμένες οι ευκαιρίες που έρχονται. Η τελικά επιλογή ανήκει ασφαλώς στην κρίση του ελληνικού λαού» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, που τόνισε ότι η απόφαση της ΕΚΤ διέψευσε τον κ. Σαμαρά.

«Παρά τους ευσεβείς του πόθους για τη σημερινή απόφαση της ΕΚΤ, ο κ. Σαμαράς διαψεύστηκε. Η διαπραγμάτευση έχει ήδη ξεκινήσει. Η επόμενη κυβέρνηση θα αξιοποιήσει όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες προς όφελος της χώρας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλη η δήλωση του Α.Σαμαρά

«Η ιστορική απόφαση της Ευρώπης, που ανακοίνωσε ο κ. Draghi και που προσφέρει ρευστότητα πάνω από ένα τρις ευρώ, θα δώσει μεγάλες ανάσες σε όλους τους λαούς της Ευρώπης.

» Είναι κάτι για το οποίο η Κυβέρνησή μου και εγώ προσωπικά, έχουμε εργαστεί εδώ και καιρό.

» Θα πάρει, όμως, η Ελλάδα μερίδιο από αυτό το γιγαντιαίο πακέτο ενίσχυσης της ρευστότητας και της ανάπτυξης της οικονομίας μας; Ή θα χάσουμε τη μοναδική αυτή ευκαιρία;

» Η σημερινή απόφαση της ΕΚΤ το λέει καθαρά. Χωρίς κλείσιμο της αξιολόγησης από τους δανειστές μας για το υφιστάμενο πρόγραμμα που πρέπει να τελειώσει σε ένα μήνα, τέλη Φεβρουαρίου, θα είμαστε αποκλεισμένοι. Και θα συνεχίσουμε να είμαστε σε αναστολή, όσο δεν κλείνει με επιτυχία αυτή η αξιολόγηση.

» Άρα ενώ η δική μας η πολιτική εγγυάται την πλήρη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή τη νέα εποχή για όλη την Ευρώπη, η κεντρική θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με βεβαιότητα, μας κρατάει έξω από αυτή τη κοσμογονία.»

» Διότι ούτε το πρόγραμμα δέχεται, ούτε στην αξιολόγηση θα προχωρήσει, ούτε και τους κανόνες αναγνωρίζει. Αλλά και ούτε καν κατάλαβαν, όπως φαίνεται από τη σημερινή τους ανακοίνωση, το τι ακριβώς συνέβη.

» Είναι ώρα Εθνικής ευθύνης. Κάναμε τεράστιες θυσίες, για να φτάσουμε έως εδώ. Θα ήταν ολέθριο να πάνε χαμένες οι ευκαιρίες που έρχονται. Η τελική επιλογή ανήκει ασφαλώς στην κρίση του Ελληνικού λαού».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024