
MIG: Προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 300 εκατ. ευρώ
Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 300 εκατ. ευρώ προχωρά η MIG, σε τιμή διάθεσης 0,30 ευρώ ανά μετοχή που αντιπροσωπεύει έκπτωση (discount) 73,4%. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Σε υλοποίηση της εξουσιοδοτικής απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας με ημερομηνία 3-6-2010, το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG ΜΙΓ -0,61% σε σημερινή του συνεδρίαση […]
Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 300 εκατ. ευρώ προχωρά η MIG, σε τιμή διάθεσης 0,30 ευρώ ανά μετοχή που αντιπροσωπεύει έκπτωση (discount) 73,4%.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Σε υλοποίηση της εξουσιοδοτικής απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας με ημερομηνία 3-6-2010, το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG ΜΙΓ -0,61% σε σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας με μετρητά ύψους 300 εκατ. Ευρώ με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.
Σύμφωνα με την απόφαση θα γίνει έκδοση ενός δισ. νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 Ευρώ, σε τιμή διάθεσης 0,30 Ευρώ ανά μετοχή που αντιπροσωπεύει έκπτωση (discount) 73,4% σε σχέση με την εσωτερική αξία της μετοχής βάσει των δημοσιευμένων οικονομικών στοιχείων της εταιρείας με ημερομηνία 30-9-2014. Τα κεφάλαια της αύξησης θα χρησιμοποιηθούν για κεφάλαια κίνησης και νέες επενδύσεις στους τομείς που δραστηριοποιούνται η MIG ΜΙΓ -0,61% και οι θυγατρικές της εταιρείες ή/και μείωση υφιστάμενου δανεισμού αυτών.
Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων η Διοίκηση της MIG ΜΙΓ -0,61% θα καταλήξει στο σχήμα των συμβούλων (Investment Banking Advisors) που θα συνδράμουν την εταιρεία στην υλοποίηση της αυξήσεως, τους οποίους και θα εξουσιοδοτήσει για τις επαφές και διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενους θεσμικούς και στρατηγικούς επενδυτές με στόχο την κάλυψη της αυξήσεως.
Στα πλαίσια αυτά θα γίνουν διαπραγματεύσεις και με την KKR βάσει του ενδιαφέροντός της για τον όμιλό μας, όπως προκύπτει από επίσημη δημόσια πληροφόρηση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Greece Confirms No Approved Vaccine for Goat and Sheep Pox
- Κέιτ Χάντσον: Η αντίδραση της όταν μαθαίνει την υποψηφιότητα της στα Όσκαρ μαζί με τη μητέρα της Γκόλντι Χον
- NBA: Ασταμάτητοι οι Σπερς, με νίκες συνέχισαν Κλιπέρς και Μπουλς (vids)
- Σαλβαντόρ Νταλί: Το απεγνωσμένο άλμα προς το μεγαλείο
- ΗΠΑ: Ζητούν εν λευκώ άδεια για στρατιωτική παρουσία στη Γροιλανδία – Η συμφωνία του 1951 που «πατάει» ο Τραμπ
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης
- Κακοκαιρία στην Αττική: Στο ίδιο έργο θεατές – Τα νότια προάστια μετρούν τις πληγές τους
- Ποια είναι τα σενάρια για να βρεθεί στο Top 8 ο ΠΑΟΚ – Ο ρόλος του Παναθηναϊκού (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442