Παρουσιάστηκε και επισήμως το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του συνδυασμού «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά». Όπως είχε ανακοινωθεί, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η 32χρονη πολιτικός επιστήμων και μέλος του προεδρείου των Πρασίνων Όλγα Θεοδωρικάκου. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου: «Οι «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά», δίνουμε τη μάχη έτσι ώστε το εκλογικό αποτέλεσμα να μας αναδείξει, ισχυρούς, ρυθμιστές, δύναμη σταθεροποιητική, δύναμη εγγύησης για την πορεία αυτού του τόπου και στην κοινωνία».

Και πρόσθεσε: «Θα είμαστε παρόντες και παρούσες στην επόμενη Βουλή για να συμβάλουμε στον προοδευτικό ανακαθορισμό των πολιτικών συσχετισμών αλλά και της προοδευτικής πορείας του τόπου».

Ο επικεφαλής των Πρασίνων, Νίκος Χρυσόγελος, τόνισε ότι «οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι τόσο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας όσο και στις διάφορες περιφέρειες προέρχονται από τους χώρους της πολιτικής οικολογίας και της δημοκρατικής κι ανανεωτικής αριστεράς και της κοινωνίας των πολιτών, Η συνεργασία μας έγινε στη βάση αξιών, πολιτικού προγράμματος και δέσμευσης να υπερβούμε τα λάθη και τις αδυναμίες του παρελθόντος».

Και συμπλήρωσε: «Οι «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά» δεν είναι μια συγκόλληση δυο σχηματισμών αλλά μια ανοικτή πρόσκληση προς ενεργούς πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στην αλλαγή πορείας της χώρας με βάση ένα οικολογικό, κοινωνικό, οικονομικό εναλλακτικό σχέδιο ανασυγκρότησης».

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, Β.Βασιλικός, είπε: «Ανάμεσα στο διπολικό σκηνικό που προβάλλεται, όπου από τη μια κυριαρχεί ο φόβος και από την άλλη η οργή και φόβος σημαίνει «αν έρθουν οι άλλοι καταστραφήκαμε», οργή σημαίνει «να φύγουν αυτοί και ότι μας λάχει». Ανάμεσα σ’ αυτά η Δημοκρατική Αριστερά ορθώνει ξανά το ανάστημά της ενισχυμένη από τους Πράσινους για να λειτουργήσει – και εδώ θα χρησιμοποιήσω έναν ιατρικό όρο της ορθοπεδικής – σαν τον μεσοσπονδύλιο σπόνδυλο που απορροφά όλες τις καταπονήσεις, τα φορτία και τις φθορές του υπερκείμενου και του υποκείμενου σπονδύλου. Και μ’ αυτή τη προοπτική νομίζω ότι έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο να παίξει στο μετεκλογικό σκηνικό».

«Είναι το πουλί που πέταξε ανάμεσα από τη Σκύλα και τη Χάρυβδη με τα φτερά του, τους Πράσινους και τη Δημοκρατική Αριστερά, φέρνοντας την ελπίδα» τόνισε.

Από την πλευρά της, η κ. Θεοδωρικάκου είπε: «Καλούμε σε μία ειρηνική επανάσταση για ισορροπημένες, δίκαιες πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές με στόχο τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας