Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW Cross Coupe GTE Concept: Αμερικανικές ασκήσεις SUV ύφους

VW Cross Coupe GTE Concept: Αμερικανικές ασκήσεις SUV ύφους

Ένα πρωτότυπο SUV παρουσιάζουν οι Γερμανοί στο Detroit και το οποίο αναλαμβάνει να συστήσει τη σχεδίαση των αντίστοιχων προτάσεων της VW επί αμερικανικού εδάφους, αλλά και ενός νέου επταθέσιου SUV μοντέλου που από το 2016 θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ, χωρίς να αποκλείονται και οι ευρωπαϊκές του προοπτικές.


Ένα plug-in υβριδικό πρωτότυπο SUV παρουσιάζει η γερμανική φίρμα στην έκθεση του Detroit «προδιαγράφοντας» το σχεδιαστικό μέλλον των SUV προτάσεων της επί αμερικανικού εδάφους, αλλά και την άφιξη ενός νέου επταθέσιου SUV μοντέλου που αναμένεται στα τέλη του 2016 και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Chattanooga.

Tο Cross Coupe GTE Concept είναι ωστόσο πενταθέσιο και αποτελεί την τρίτη απόπειρα της γερμανικής φίρμας να προεικονίσει το σχεδιαστικό μέλλον των SUV προτάσεων της, μετά τα Cross Blue και Cross Blue Coupe που παρουσιάστηκαν στις εκθέσεις του Detroit και της Σαγκάης το 2013.

Με διαστάσεις 4,847 μέτρα μήκος, 1,736 ύψος και 2,0 μέτρα πλάτος, το Cross Coupe GTE είναι οριακά μεγαλύτερο από το μέχρι σήμερα οικείο Touareg και παρόλο που τα σχεδιαστικά του χαρακτηριστικά στοχεύουν στο αμερικανικό κοινό δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες η έκδοση παραγωγής του να διασχίσει τον Ατλαντικό.

Σε αυτήν την περίπτωση το Cross Coupe GTE θα αποτελέσει μια πενταθέσια και πιο sport-coupe εκδοχή του νέου επταθέσιου μοντέλου που ετοιμάζει η VW και το οποίο θα βαδίσει στα χνάρια του πρωτότυπου Cross Blue. Τα δύο νέα SUV θα τοποθετηθούν κάτω από το Touareg το οποίο στη νέα γενιά του αναμένεται να υιοθετήσει premium χαρακτηριστικά.

Όπως και να έχει με τις μελλοντικές του προοπτικές σε αμερικανικό ή ευρωπαϊκό έδαφος το Cross Coupe GTE αξιοποιεί την οικεία πολυχρηστική πλατφόρμα της VW, ΜQB, ενώ την κίνησή του εξασφαλίζει ένα plug-in υβριδικό σύνολο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το συνδυασμό ενός V6 μοτέρ των 3,6 λίτρων, με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και μπαταρίες ιόντων λιθίου 14,1 kWh που εξασφαλίζουν στο γερμανικό SUV συνδυαστική ισχύ 355 ίππων και 379 Nm ροπής και τη δυνατότητα τετρακίνησης.

Από πλευράς επιδόσεων, το Cross Coupe GTE υπόσχεται επιτάχυνση 0-96 χλμ./ώρα σε έξι δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 210 χλμ./ώρα, ενώ προσφέρει και ηλεκτρική αυτονομία 32 χλμ.

Εκτός από την ηλεκτρική λειτουργία E-Mode ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από μια πληθώρα επιλογών σε ό,τι αφορά τα προγράμματα οδήγησης (Hybrid, GTE, Offroad, Battery Hold/Charge, Eco, Sport και Snow) αναλόγως με τις συνθήκες και τις απαιτήσεις του.

Αναφορικά με το θάλαμο επιβατών αν και υπακούει μια μάλλον μινιμαλιστική προσέγγιση είναι εμφανές το πώς θα επηρεάσει το μέλλον των προτάσεων της VW.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η 10,1 ιντσών οθόνη αφής στο ταμπλό, καθώς και μια μικρότερη χαμηλότερα μέσω της οποίας είναι διαχειρίσιμο το σύστημα κλιματισμού ενώ τα παραδοσιακά όργανα αντικαθίστανται από μια ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών. Την εικόνα συμπληρώνουν τα σπορ δερμάτινα καθίσματα ενώ την αισθητική υπόσταση του θαλάμου συμπληρώνουν λεπτομέρειες από αλουμίνιο και γυαλιστερό μαύρο πλαστικό.

auto.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024