Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με νέες επιθέσεις στη Γαλλία απειλεί η Αλ Κάιντα στην Υεμένη

Με νέες επιθέσεις στη Γαλλία απειλεί η Αλ Κάιντα στην Υεμένη

Το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Υεμένη απειλεί με νέες επιθέσεις τη Γαλλία, καλωσορίζοντας τις πράξεις των αδελφών Κουασί και του 32χρονου Κουλιμπαλί που στοίχισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

Το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Υεμένη απειλεί με νέες επιθέσεις τη Γαλλία, καλωσορίζοντας τις πράξεις των αδελφών Κουασί και του 32χρονου Κουλιμπαλί που στοίχισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

Ένας από τους ηγέτες της οργάνωσης αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQPA), ο Χαράθ Αλ-Ναζάρι, καλωσόρισε την επίθεση που πραγματοποίησαν οι αδελφοί Σαρίφ και Σαΐντ Κουασί στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo την Τετάρτη, αναφέρει ο διαδικτυακός τόπος παρακολούθησης των ισλαμικών ιστοσελίδων (SITE).

Ο επικεφαλής της οργάνωσης δεν ανέλαβε, ωστόσο, την ευθύνη για την επίθεση.

Στο ηχογραφημένο μήνυμά του, ο Χαράθ Αλ-Ναζάρι απειλεί με νέες επιθέσεις τη Γαλλία και την καλεί τη χώρα να αλλάξει την πολιτική της στη Μέση Ανατολή.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τον θάνατο των αδελφών Κουασί.

Ο Αλ-Ναζάρι είχε πει ότι η φονική επίθεση στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo έγινε εξ αιτίας των προσβολών που υπέστη ο προφήτης Μωάμεθ.

Ο ίδιος είπε στο ηχογραφημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε μέσω του διαδικτυακού τόπου YouTube ότι οι επιτιθέμενοι ήταν μια ομάδα «από πιστούς στρατιώτες του Θεού» που δίδαξαν στους Γάλλους τα όρια της ελευθερίας του λόγου.

Ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν, επιβεβαίωσε ότι ο μικρότερος αδελφός, Σερίφ Κουασί είχε πάει στην Υεμένη το 2011.

«Εγώ, ο Σερίφ Κουασί, στάλθηκα από την Αλ Κάιντα της Υεμένης. Πήγα εκεί και με χρηματοδότησε ο Ανουάρ αλ Αουλάκι» δήλωσε ο 32χρονος Κουασί, μιλώντας στο ειδησεογραφικό κανάλι BFMTV.

Ο Αλ Αουλάκι, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, σκοτώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024