Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκροί οι δράστες και τέσσερις όμηροι στη διπλή έφοδο στα μέτωπα ομηρίας

Νεκροί οι δράστες και τέσσερις όμηροι στη διπλή έφοδο στα μέτωπα ομηρίας

Νεκροί είναι οι αδελφοί Κουασί, ύποπτοι για την επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo, οι οποίοι είχαν ταμπουρωθεί σε τυπογραφείο στο Νταμαρτέν, στις παρυφές του βόρειου Παρισιού. Νεκρός και ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους σε εβραϊκό παντοπωλείο στην περιοχή Βενσέν στο Παρίσι, μετά από ταυτόχρονη επέμβαση της αστυνομίας στα δύο σημεία. Επιβεβαίωσε η κυβέρνηση το θάνατο τεσσάρων ομήρων στο παντοπωλείο. Ασφαλής φέρεται να είναι ο όμηρος στο Νταμαρτέν. Επίκειται διάγγελμα του Φρανσουά Ολάντ. Φωτορεπορτάζ - Βίντεο

Με το θάνατο όλων των δραστών καθώς και τεσσάρων ομήρων έληξε το διπλό θρίλερ ομηρίας στη Γαλλία που ακολούθησε τη σφαγή στο περιοδικό Charlie Hebdo βυθίζοντας τη χώρα σε πρωτοφανές κλίμα τρόμου.

Νεκροί είναι οι αδελφοί Σερίφ και Σαΐντ Κουασί, ύποπτοι για την επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo, οι οποίοι είχαν ταμπουρωθεί σε τυπογραφείο στο Νταμαρτέν, στις παρυφές του βόρειου Παρισιού.

Νεκρός και ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους σε εβραϊκό σουπερμάρκετ στην περιοχή Βενσέν στο Παρίσι, μετά από ταυτόχρονη επέμβαση της αστυνομίας στα δύο σημεία.
Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ επιβεβαίωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι σκοτώθηκαν τέσσερις όμηροι στο εβραϊκό παντοπωλείο. Ως προς τον αριθμό των ομήρων που απελευθερώθηκαν στο παντοπωλείο από ισραηλινής πλευράς υπάρχουν αναφορές ότι είνα 15.

Ασφαλής φέρεται να είναι ο όμηρος στο Νταμαρτέν.

Λίγο πριν από τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής, πάνοπλοι στρατιώτες και αστυνομικοί εισέβαλαν σχεδόν ταυτόχρονα στο τυπογραφείο όπου ήταν ταμπουρωμένοι οι αδελφοί Κουασί και στο εβραϊκό σουπερμάρκετ.

Στο Νταμαρτέν, οι δύο άνδρες βγήκαν πυροβολώντας τους αστυνομικούς.

Τα γαλλικά μέσα μεταδίδουν ότι ο όμηρος που κρατούσαν οι αδελφοί Κουασί είναι σώος, ωστόσο η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Την ίδια ώρα, στη συνοικία Βενσέν στο Παρίσι, οι Αρχές πραγματοποιούσαν έφοδο στο εβραϊκό σούπερμάρκετ, όπου ένοπλος κρατούσε αρκετούς ομήρους.

{{{ map }}}Πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν τρεις ή τέσσερις όμηροι που βρίσκονταν σουπερμάρκετ, ενώ κάποιοι άλλοι κατάφεραν να διαφύγουν.

Πυροβολισμοί και εκρήξεις ακούστηκαν από το σημείο, καθώς οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας πραγματοποιούσαν έφοδο στα δύο κτίρια.

Ο ένοπλος στο εβραϊκό σουπερμάρκετ θεωρείται ότι ήταν ο δράστης της δολοφονίας της δημοτικής αστυνομικού στη Μονρούζ.

Πηγή της αστυνομίας είπε στον Monde ότι ο ένοπλος ήταν ο 32χρονος Αμεντί Κουλιμπαλί.

Ο ίδιος είχε προειδοποιήσει ότι εάν οι Αρχές πραγματοποιήσουν έφοδο στο τυπογραφείο όπου βρίσκονταν τα αδέλφια Κουασί, τότε θα σκότωνε ομήρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης άρχισε να πυροβολεί τους ομήρους και σκότωσε τουλάχιστον τρεις από αυτούς προτούν μπουν οι δυνάμεις ασφαλείας στο κατάστημα όταν έμαθε ότι άρχισε η επιχείρηση στο τυπογράφειο.

Ο Κουλιμπαλί θεωρείται ότι ανήκε στον ίδιο ισλαμιστικό πυρήνα με τα δύο αδέλφια.


Συνολικά, 80.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας συμμετείχαν στο κυνήγι των δραστών, ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024