Καταδικαστέο και αποτρόπαιο χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος, Ναΐμ Ελγαντούρ, την επίθεση στο γαλλικό περιοδικό, Charlie Hebdo, μιλώντας στο in.gr.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος καταδικάζει το αποτρόπαιο γεγονός που συνέβη την Τετάρτη στο Παρίσι», ενώ τόνισε ότι «πρέπει να βρούμε ποιος πραγματικά είναι πίσω από τέτοιες προβοκάτσιες κατά του Ισλάμ, οι οποίες σκοπό έχουν να ενισχύσουν την ακροδεξιά στην Ευρώπη».

Συνέχισε λέγοντας: «Δεν πιστεύω πως το συγκεκριμένο τρομοκρατικό χτύπημα έγινε από Ισλαμιστές, αλλά πιθανότατα από μυστικές υπηρεσίες και ο λόγος είναι ότι ο κ. Ολάντ ψάχνει τρόπο να ανακάμψει δημοσκοπικά, αφού βρίσκεται κάτω από το 20%, καταπολεμώντας δήθεν την τρομοκρατία».

Σχετικά με τα σκίτσα που έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς το γαλλικό περιοδικό, Charlie Hebdo, κατά του Ισλάμ, τόνισε ότι «δεν θεωρώ πως στα πλαίσια του ελεύθερου λόγου και της ελευθεροτυπίας πρέπει να προσβάλλονται με τέτοιο τρόπο τα σύμβολα μιας θρησκείας, αφού κάτι τέτοιο δείχνει έλλειψη σεβασμού».

Πρόσθεσε πως «αυτό δεν πάει να πει ότι περιστατικά σαν κι αυτό στο Παρίσι είναι τρόπος αντίδρασης. Υπάρχουν δημοκρατικοί τρόποι τους οποίους ακολουθούν οι Μουσουλμάνοι ανά τον κόσμο, συμβαδίζοντας με τα συνταγματικά δικαιώματα που τους παρέχει το εκάστοτε κράτος. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελούν οι διαδηλώσεις που είχαν ξεκινήσει το 2006 από την Δανία για παρόμοια δημοσιεύματα».

«Η Ελλάδα δεν θα αποτελέσει ποτέ στόχο»

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να λάβει χώρα και στην Ελλάδα ένα παρόμοιο χτύπημα, ο κ. Ελγαντούρ ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ και ούτε θα αποτελέσει στόχο για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα. Δεν μπορούμε να συγχέουμε την Ελλάδα με την Γαλλία, γιατί οι Έλληνες διατηρούν ένα επίπεδο λόγω της ιστορίας που έχουν στον ισλαμικό και αραβικό κόσμο, ενώ οι Γάλλοι είναι αποικιοκράτες».

Για τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, από τον Έβρο είπε πως «ο κ. Σαμαράς προσβάλλει του Έλληνες με όσα λέει. Μέχρι και οι ακροδεξιές εφημερίδες της Γαλλίας κοροϊδεύουν τις δηλώσεις του, αλλά και κάποια σοβαρά έντυπα, όπως η «Le Figaro». Αίσχος και ντροπή!».

«Υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που προσεύχονται να γίνει ένα τέτοιο χτύπημα και εδώ. Και αναφέρομαι σε αυτούς που έχουν ακροδεξιές αντιλήψεις και υποστηρίζουν τέτοιου είδους πολιτικές θέσεις» κατέληξε.

Άτυπα τζαμιά στην Ελλάδα

Σχετικά με τα παράτυπα τζαμιά που λειτουργούν στην χώρα δήλωσε ότι δεν είναι παράνομα, αλλά άτυπα, με δεδομένο πως η αστυνομία γνωρίζει που βρίσκοντα και ποιος είναι ο εκάστοτε υπεύθυνος.

«Υπάρχουν στοιχεία στο Διαδίκτυο με διευθύνσεις και σχετικά τηλέφωνα για τα τζαμιά που υπάρχουν ανά περιοχή. Μόνο οι ακροδεξιοί και τα Μέσα Ενημέρωσής τους τα χαρακτηρίζουν ως παράνομα» κατέληξε.

Άγγελος Προβολισιάνος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in. gr