Προβάδισμα για τον Ραχόι στην Ισπανία, στην τρίτη θέση το Podemos
Προεκλογικό είναι το 2015 και για την Ισπανία με την πλέον πρόσφατη δημοσκόπηση να δίνει προβάδισμα στο Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE), ενώ σε απόσταση αναπνοής -αλλά πλέον στην τρίτη θέση- βρίσκεται το Podemos.
Προεκλογικό είναι το 2015 και για την Ισπανία με την πλέον πρόσφατη δημοσκόπηση να δίνει προβάδισμα στο Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE), ενώ σε απόσταση αναπνοής -αλλά πλέον στην τρίτη θέση- βρίσκεται το Podemos.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 28,6% δήλωσε ότι θα ψηφίσει το Λαϊκό Κόμμα (PP), ποσοστό που εξακολουθεί πάντως να απέχει πολύ από το 44,6% με το οποίο κέρδισε το 2011 τις εκλογές.
Οι Σοσιαλιστές θα κέρδιζαν το 23,4%, από το 28,8% που είχαν κερδίσει το 2011, ενώ το Podemos του Πάμπλο Ιγκλέσιας κινείται στο 23,2%.
Οι Σοσιαλιστές χάνουν σημαντικό μερίδιο από το Podemos: από αυτούς που ψήφισαν τους Σοσιαλιστές το 2011, το 18,7% θα επιλέξει τώρα το κόμμα του Ιγκλέσιας.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ερευνών NC Report και στο πλαίσιό της ερωτήθηκαν 1.600 Ισπανοί από τις 9 Δεκεμβρίου ως τις 30 Δεκεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Κόντρα Χατζηβασιλείου με Νταβούτογλου για το Κυπριακό: «Έχουμε εισβολή από το 1974»
- EuroCup: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του Άρη στη νέα διοργάνωση
- Ποιες είναι οι περιοχές με τα ακριβότερα και τα φθηνότερα ακίνητα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
- Ποιοι νέοι κλάδοι εντάχθηκαν στην ψηφιακή κάρτα εργασίας
- Μοντέρο: «Μια ωραία διαδρομή προς τον Πειραιά» (pic)
- Η «κατάρα του Τραμπ»: Από το Μουντιάλ στο NFL – Eίναι όντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικίνδυνα γκαντέμης;
- Παν. Δουδωνής: Εμμονικός με τις υποκλοπές ο Κ. Μητσοτάκης – Αυτοεξευτελισμός των παρακολουθούμενων προσώπων
- Γρηγόρης Δημητριάδης: Επίδειξη θράσους αφού εξασφάλισε τη (συγ)κάλυψη της κυβέρνησης για τις υποκλοπές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442