Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα χέρια των τζιχαντιστών δύο νεαρές Ιταλίδες

Στα χέρια των τζιχαντιστών δύο νεαρές Ιταλίδες

Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας εμφανίζει δύο νεαρές Ιταλίδες κρατούμενες των τζιχαντιστών στη Συρία. Πρόκειται για εργαζόμενες στην ανθρωπιστική οργάνωση «Horryat» οι οποίες απήχθησαν στη Συρία τον Αύγουστο.

Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας εμφανίζει δύο νεαρές Ιταλίδες κρατούμενες των τζιχαντιστών στη Συρία.

Οι γυναίκες αναφέρουν ότι ονομάζονται Βανέσα Μαρτσούλο και Γκρέτα Ραμέλι. Πρόκειται για εργαζόμενες στην ανθρωπιστική οργάνωση «Horryat» οι οποίες απήχθησαν στη Συρία τον Αύγουστο.

Το βίντεο, διάρκειας 23 δευτερολέπτων, αναρτήθηκε στο YouTube. Μία απο τις γυναίκες κρατάει ένα χαρτί που εμφανίζει την ημερομηνία 17 Δεκεμβρίου 2014.

«Εκλιπαρούμε την κυβέρνησή μας και τους στρατιωτικούς της να μας επιστρέψουν στα σπίτια μας πριν από τα Χριστούγεννα», λέει η μία γυναίκα στα αγγλικά διαβάζοντας γραπτή ανακοίνωση.

«Βρισκόμαστε σε μεγάλο κίνδυνο και μπορεί να σκοτωθούμε. Η κυβέρνηση και ο στρατός μας είναι υπεύθυνοι για τις ζωές μας» αναφέρουν.

Το βίντεο συνοδεύει ο τίτλος: «Το Μέτωπο Αλ-Νόσρα κρατάει ομήρους δύο Ιταλίδες εξαιτίας της συμμετοχής της κυβέρνησής τους στη συμμαχία [κατά του Ισλαμικού Κράτους]».

Ωστόσο, οι ιστοσελίδες και οι λογαριασμοί στο Twitter που χρησιμοποιεί η ένοπλη οργάνωση, δεν αναφέρουν το βίντεο, το οποίο μάλιστα δεν φέρει λογότυπό της.

Εκπρόσωπος του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει.

Πάντως, τον περασμένο Αύγουστο, το υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι δύο ιταλίδες εργαζόμενες σε ανθρωπιστική οργάνωση είχαν απαχθεί στη Συρία χωρίς να δώσει τα ονόματά τους στη δημοσιότητα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024