Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Δεν αποδέχονται τη σύμβαση της ΝΕΡΙΤ οι δημοσιογράφοι της ΔΤ

Την ευθυγράμμιση της ΝΕΡΙΤ ΑΕ με το ισχύον νομικό πλαίσιο για τις δημοσιογραφικές αμοιβές στα δημόσια ΜΜΕ ζητούν 27 δημοσιογράφοι της ΔΤ οι οποίοι προσλήφθηκαν στη ΝΕΡΙΤ με διαγωνισμό.

Την ευθυγράμμιση της ΝΕΡΙΤ ΑΕ με το ισχύον νομικό πλαίσιο για τις δημοσιογραφικές αμοιβές στα δημόσια ΜΜΕ ζητούν 27 δημοσιογράφοι της ΔΤ οι οποίοι προσλήφθηκαν στη ΝΕΡΙΤ με διαγωνισμό.

Ειδικότερα σε επιστολή που κατέθεσαν στον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ επισημαίνεται:

«Εμείς, δημοσιογράφοι με σύμβαση στη Δ.Τ. και εκ των επιτυχόντων της προκήρυξης της ΝΕΡΙΤ πληροφορηθήκαμε την Παρασκευή πως καλούμαστε να «αναλάβουμε υπηρεσία». Καλούμαστε, δηλαδή, εντός, μόλις, δύο ημερών, να αποφασίσουμε αν θα εγκαταλείψουμε τη σύμβαση με τη Δ.Τ. για να αποδεχθούμε τη σύμβαση με τη ΝΕΡΙΤ ενώ δεν έχει ακόμα λυθεί το πρόβλημα των αμοιβών μας. Πρόβλημα το οποίο προέκυψε αναίτια και αιφνίδια, χωρίς να υφίσταται κάποια σχετική επίσημη και τεκμηριωμένη απόφαση της εταιρίας και χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ανάλογη πρόβλεψη στην προκήρυξη στην οποία συμμετείχαμε.

Δυστυχώς, η έως τώρα ενημέρωσή μας από υπαλλήλους των διοικητικών υπηρεσιών είναι πως οι συμβάσεις με τη ΝΕΡΙΤ συνεπάγονται μειώσεις ακόμα και άνω του 50%. Κι αυτό γιατί προβλέπεται για δημοσιογράφους με πολυετή εμπειρία δοκιμαστική περίοδος με τον κατώτατο μισθό, μηδενισμός της μοριοδοτημένης από την προκήρυξη προϋπηρεσίας και παράκαμψη της ΚΥΑ, με βάση την οποία –εκ του νόμου- αμείβονται οι δημοσιογράφοι στα δημόσια ΜΜΕ. Όπως γνωρίζετε, η ΚΥΑ ισχύει κανονικά για τη Δ.Τ. και, όταν συμμετείχαμε στην προκήρυξη, γνωρίζαμε, με βάση και την επίσημη δημόσια δέσμευση, πως θα ισχύει και για τη ΝΕΡΙΤ.

Σε ό,τι δε αφορά τον χρόνο αποδοχής της ανάληψης υπηρεσίας είναι η δική σας απόφαση (Πρακτικό αριθμ. 55) της 9/12/2014 που προέβλεπε 20ήμερη προθεσμία από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως κι όχι μόλις δύο 24ωρα.

Την ίδια στιγμή το συνδικαλιστικό μας όργανο, η ΕΣΗΕΑ, μας καλεί – εξαιτίας και των προηγουμένων- να μην υπογράψουμε αυτές τις συμβάσεις.

Εμείς διατηρούμε τις υπηρεσίες μας στη διάθεση της εταιρίας. Δεν αποδεχόμαστε, όμως, αυτή τη βλαπτική μεταβολή στις συνθήκες εργασίας μας και ζητούμε από το Διοικητικό Συμβούλιο –ως καθ’ ύλην αρμόδιο- να θεραπεύσει όλα τα προηγούμενα, ώστε να ευθυγραμμιστεί η ΝΕΡΙΤ ΑΕ με το ισχύον νομικό πλαίσιο για τις δημοσιογραφικές αμοιβές στα δημόσια ΜΜΕ αλλά και με τις προδιαγραφές του διαγωνισμού που η ίδια εκπόνησε».

Την επιστολή υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Έλενα Αλεβίζου, Λεωνίδας Αντωνόπουλος, Λένα Αρώνη, Μαριλένα Βασιλάκη, Λιάνα Γαβριλάκη, Θανάσης Γεωργακόπουλος, Γιώργος Γιαννώτας, Πολυξένη Γόλια, Χριστίνα Δασκαλογιάννη, Αλεξάνδρα Δουβαρά, Προκόπης Δούκας, Σοφία Ιορδάνογλου, Βάλια Καϊμάκη, Φώτης Καφαράκης, Μαρία Κοζακου, Στέφανος Κοτρωνάκη, Δημήτρης Κρητικός, Αλέξανδρος Λαχανάς, Ιφιγένεια Μάνεση, Σωτήρης Μαργιωρής, Διονύσης Μποτώνης, Πολυδεύκης Παπαδόπουλος, Μαριάννα Πετράκη, Ευαγγελία Τότσκα, Δημήτρης Τρίκας, Σταυρούλα Χριστοφιλέα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024