Μετά τις αναβολές αγώνων και τους ξυλοδαρμούς διαιτητών, το ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζεται με ματαιώσεις αγώνων! Και αυτό γιατί το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ αποφάσισε να μην ορίσει το ματς της Νίκης Βόλου με τον Παναιτωλικό στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, λόγω τελεσίδικης απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για ληξιπρόθεσμες οφειλές των Βολιωτών σε δύο ποδοσφαιριστές.

Αυτό σημαίνει πως η Νίκη Βόλου κινδυνεύει με μηδενισμός και -3 βαθμούς για το συγκεκριμένο ματς, ενώ εάν η ομάδα του Βόλου αναγκαστεί να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, τότε σε κάθε αγωνιστική θα υπάρχει και ένα «ρεπό» με «τρίποντο» άνευ αγώνα για την κάθε αντίπαλο των Βολιωτών.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο Παναιτωλικός θα κερδίσει στα χαρτιά (0-3 α.α.) το παιχνίδι και θα φτάσει στους 24 βαθμούς εύκολα και ξεκούραστα. Στη συνέχεια, εάν οι Βολιώτες εξοφλήσουν τους δύο ποδοσφαιριστές, τότε θα συνεχίσουν κανονικά στο πρωτάθλημα.

Βάσει κανονισμού, εάν δεν οριστούν τρία ματς για μια ομάδα με δική της υπαιτιότητα, τότε αποβάλλεται οριστικά από το πρωτάθλημα.

Μετά το μεσημεριανό Δ.Σ της Λίγκας, ο πρόεδρος, Γιώργος Μποροβήλος, τόνισε:

«Σήμερα είχαμε τη συνεδρίαση του ΔΣ, που έγινε μέσα σε συναινετικό κλίμα για τα σοβαρά θέματα που έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ύστερα από την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου, πήραμε και εμείς την απόφαση να μην ορίσουμε τον επόμενο αγώνα της Νίκης Βόλου με τον Παναιτωλικό. Ο κύριος Πάτσης έχει δηλώσει πως αυτή τη στιγμή δεν ασχολείται με την ομάδα, αλλά εμείς κάτι επίσημο δεν έχουμε στα χέρια μας.

Με τον Παναιτωλικό όπως είπαμε δεν θα παίξει. Αν, όμως, μέσα στην εβδομάδα πληρώσει τους παίκτες της θα μπορέσει να αγωνιστεί ξανά στο πρωτάθλημα. Υπάρχει μία παρακράτηση χρημάτων από την ομάδα. Σίγουρα δεν είναι καλή εξέλιξη, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι για να εφαρμόσουμε τους κανονισμούς. Δεν υπάρχει κάτι παράνομο. Οφείλουμε να είμαστε μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας».

Παράταση για ΟΦΗ και Πανιώνιο

Να σημειωθεί επίσης πως ο ΟΦΗ και ο Πανιώνιος πήραν παράταση ολίγων ημερών από τη Λίγκα (έως τις 12 Ιανουαρίου 2015) για να αποσύρουν τις προσφυγές τους στα πολιτικά δικαστήρια, μέσω των οποίων επιδιώκουν να υπαχθούν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Όπως έχει αποφασίσει ο Συνεταιρισμός, εάν οι δύο ΠΑΕ δεν το πράξουν μέχρι τις 12/1, τότε θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 35 του ΚΑΠ περί προσφυγών στα πολιτικά δικαστήρια και θα αποκλειστούν από τους αγώνες για όσο διαρκεί η παράβαση.

Αναλυτικά οι αποφάσεις των ΓΣ και ΔΣ της Σούπερ Λιγκ:

«H Γενική Συνέλευση της Super League κατά τη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Εξελέγη με 12 ψήφους ο κ. Δημήτρης Αγραφιώτης ως εκπρόσωπος της Super League στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, λόγω της εκλογής του κ. Γιώργου Μποροβήλου ως προέδρου του Δ.Σ. της Super League. Οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ψήφισαν “παρών”, ενώ από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι ΠΑΕ Βέροια, Νίκη Βόλου, Πανιώνιος και ΠΑΣ Γιάννινα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το αγωνιστικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα της 11ης Αγωνιστικής καθώς και της 18ης έως και της 34ης Αγωνιστικής (Β’ Γύρου) του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ.

2/ Εγκρίθηκε ομόφωνα η χορήγηση παράτασης για την απόσυρση των προσωρινών διαταγών εις βάρος της Super League των ΠΑΕ ΟΦΗ και Πανιώνιος μέχρι και τις 12/01/2015. Απείχε της ψηφοφορίας η ΠΑΕ SKODA Ξάνθη.

*Σημειώνεται ότι ο αγώνας Νίκη Βόλου-Παναιτωλικός δε θα διεξαχθεί και θα υπάρξει ειδικότερη ενημέρωση επί του θέματος τις προσεχείς ημέρες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας