Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Ψινάκης - Κεφαλογιάννη

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Ψινάκης – Κεφαλογιάννη

Μνημόνιο συνεργασίας για την προβολή του Μαραθώνα και την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής υπέγραψαν ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο ΕΟΤ. Ο Ηλίας Ψινάκης χαρακτήρισε την κ. Κεφαλογιάννη «γάτα».

Μνημόνιο συνεργασίας για την προβολή του Μαραθώνα και την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής υπέγραψαν ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο ΕΟΤ.

Ο Ηλίας Ψινάκης ανέβασε στο Instagram φωτογραφία του με την υπουργό Τουρισμού, επιβεβαιώνοντας την είδηση. Ο δήμαρχος Μαραθώνα χαρακτήρισε την υπουργό Τουρισμού «γάτα». «Είναι ένα ωραίο κορίτσι και συνήθως τα ωραία κορίτσια είναι τούβλα, αλλά εδώ έχω μείνει άφωνος. Είναι ταλαντούχα, έξυπνη, δραστήρια» είπε.

Όπως ανάφερε η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, ο προορισμός του Μαραθώνα έχει παγκόσμια αναγνώριση, και στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιηθούν δράσεις για την προσέλκυση τουριστών.

Μάλιστα, το ΥΠΟΤ θα εντάξει τις όποιες δράσεις του δήμου Μαραθώνα στην επικοινωνιακή προβολή της χώρας. «Ο Μαραθώνας είναι παγκόσμιο brand name και αποτελεί ένα πολύ δυνατό μέσο για τη διεθνή προβολή της Ελλάδας» είπε η κ. Κεφαλογιάννη.

Η κ. Κεφαλογιάννη εκτιμά ότι μέσω της προβολής της μάχης του Μαραθώνα, αλλά και του κλασικού Μαραθωνίου αγώνα δρόμου, η Αθήνα μπορεί να προσελκύσει τουρίστες του Σαββατοκύριακου (το λεγόμενο city break).

O δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, αφού επισήμανε ότι ο Μαραθώνας είναι μια περιοχή με παγκόσμια αναγνώριση που πρέπει να αξιοποιηθεί, πρότεινε τη δημιουργία γραφείου κινηματογραφικών παραγωγών (Marathon Film Office) στον Μαραθώνα.

Ο κ. Ψινάκης εκτίμησε ότι η Ελλάδα και ο Μαραθώνας μπορεί να προσελκύσουν μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές και ζήτησε την αρωγή των αρμόδιων υπουργείων.

Η υπουργός ανέφερε ότι η προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού, ωστόσο, σημείωσε ότι απαιτείται η συνέργεια κι άλλων υπουργείων για την παροχή κινήτρων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι δύο παίκτες της Premier League που κατηγορούνται για βιασμό αποβλήθηκαν από την ομάδα τους

Οι δύο ποδοσφαιριστές που συνελήφθησαν για βιασμό, αποβλήθηκαν από την ομάδα που αγωνίζονται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024