
ΥΠΟΙΚ: Έμπρακτη αναγνώριση της προόδου της οικονομίας από το Βερολίνο
Έμπρακτη αναγνώριση της προόδου της ελληνικής οικονομίας αποτελεί για το υπουργείο Οικονομικών η επί της αρχής έγκριση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής (ECCL) σε συνδυασμό με τη δίμηνη τεχνική παράταση του προγράμματος από τη γερμανική Βουλή, με «μεγάλη πλειοψηφία». Μάλιστα, προσθέτει, η κίνηση αυτή πηγαίνει πέρα από την απόφαση του Eurogroup, προσφέροντας οδικό χάρτη επιτυχούς και συνετής εξόδου από το Πρόγραμμα Προσαρμογής.
Έμπρακτη αναγνώριση της προόδου της ελληνικής οικονομίας αποτελεί για το υπουργείο Οικονομικών η επί της αρχής έγκριση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής (ECCL) σε συνδυασμό με τη δίμηνη τεχνική παράταση του προγράμματος από τη γερμανική Βουλή, με «μεγάλη πλειοψηφία».
Μάλιστα, προσθέτει,η κίνηση αυτή πηγαίνει πέρα από την απόφαση του Eurogroup, προσφέροντας οδικό χάρτη επιτυχούς και συνετής εξόδου από το Πρόγραμμα Προσαρμογής.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου, αναφέρει: «το Γερμανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία επί της αρχής τη χορήγηση προληπτικής πιστωτικής γραμμής για την Ελλάδα, παράλληλα με τη δίμηνη τεχνική παράταση του Προγράμματος Προσαρμογής.»
» Η παράλληλη έγκριση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής (ECCL) σε συνδυασμό με τη δίμηνη τεχνική παράταση του Προγράμματος πηγαίνει πέρα από την απόφαση του Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου και αποτελεί μία έμπρακτη αναγνώριση της προόδου της ελληνικής οικονομίας.»
» Εξίσου σημαντικό, προσφέρει έναν οδικό χάρτη επιτυχούς και συνετής εξόδου από το Πρόγραμμα Προσαρμογής και έναρξης μίας νέας, πιο ευέλικτης σχέσης με τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τροχαία – Γιατί πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί το καλοκαίρι
- «Ο Έμπολα μπορεί να νικηθεί»: Η Ουγκάντα ανακοίνωσε την ίαση του τελευταίου μολυσμένου ασθενή
- Εξαιρετικός ο Πουλακίδας στο Λας Βέγκας υπό το βλέμμα του Μπαρτζώκα (vid)
- Επισήμως κυβέρνηση υποδίκων και για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η Νέα Δημοκρατία
- Ακρίβεια: Προς νέα άνοδο ο πληθωρισμός τροφίμων – Οι ακραίοι καύσωνες «πιέζουν» περισσότερο από τον πόλεμο
- Είναι η Μάσα και ο Αρκούδος πράκτορας του Πούτιν; – Σάλος στη Βρετανία για την «πλύση εγκεφάλου στα παιδιά»


