Διακόπτει η Apple τις διαδικτυακές πωλήσεις στη Ρωσία
Υπό το βάρος της «ελεύθερης πτώσης» του ρουβλίου η Apple διακόπτει τις διαδικτυακές πωλήσεις προϊόντων της στη Ρωσία. Ο αμερικανικός γίγαντας της τεχνολογίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι διαδικτυακές πωλήσεις σταματούν καθώς οι συνεχείς διακυμάνσεις στην ισοτιμία του ρουβλιού με το δολάριο δεν της επιτρέπουν να προσαρμόσει τις τιμές των προϊόντων με ορθό τρόπο.
Υπό το βάρος της «ελεύθερης πτώσης» του ρουβλίου η Apple διακόπτει τις διαδικτυακές πωλήσεις προϊόντων της στη Ρωσία.
Ο αμερικανικός γίγαντας της τεχνολογίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι διαδικτυακές πωλήσεις σταματούν καθώς οι συνεχείς διακυμάνσεις στην ισοτιμία του ρουβλιού με το δολάριο δεν της επιτρέπουν να προσαρμόσει τις τιμές των προϊόντων με ορθό τρόπο.
Η Apple έπαψε να πουλάει iPhones, iPads και άλλα προϊόντα της μέσω Διαδικτύου την ώρα που το ρούβλι υποχωρεί κατά περίπου 20% αυτή την εβδομάδα.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η Apple αύξησε τις τιμές πώλησης των προϊόντων της στη Ρωσία κατά 20%, καθώς η «κατρακύλα» στην ισοτιμία ρουβλιού-δολαρίου καθιστούσε την αγορά προϊόντων της στη Ρωσία σαφώς πιο συμφέρουσα απ’ ότι σε οποιαδήποτε άλλο ευρωπαϊκή χώρα.
Από την πλευρά της, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, γνωστοποίησε την Τετάρτη ότι έχει ξοδέψει περίπου 2 δισ. δολάρια σε μια προσπάθεια να παρέμβει (αγοράζοντας συνάλλαγμα) για να σταματήσει την «άτακτη υποχώρηση» του ρουβλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το μποξ μπορεί να «ρίξει» την πίεση;
- Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Δευτέρα – Τοπικές βροχές και θερμοκρασίες έως τους 23 βαθμούς
- Πόλεμος στο Ιράν: Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκονται επιχειρήσεις και καταναλωτές
- Κλιντ Ίστγουντ: Πώς περνά τις μέρες του ένα «σκαλί» πριν τα 96;
- Σχέση: Τι μένει μετά τον χωρισμό;
- Μια ματιά στο ακόμη πιο επικίνδυνο σίκουελ του «Peaky Blinders»

