Από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης τα έδρανα της Ολομέλειας της Βουλής άρχισαν να γεμίζουν από βουλευτές εν όψει της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Γρήγορα άρχισαν να σχηματίζονται ενδιαφέροντα πηγαδάκια.

  • Την πρώτη είσοδο έκαναν στις 6:15 ο Φίλιππος Σαχινίδης από το ΠΑΣΟΚ και η Ζέτα Μακρή από τη ΝΔ. Μέχρι τις 6:30 είχαν ήδη αρχίσει να σχηματίζονται ενδιαφέροντα πηγαδάκια.
  • Η πρώην υπουργός της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, επισκέφθηκε στο έδρανο της την Αλέκα Παπαρήγα και είχαν μια πεντάλεπτη συνομιλία με παρούσα και τη Λιάνα Κανέλη.
  • Βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταν ιδιαίτερα φιλικοί με τους ανεξάρτητους βουλευτές Σπύρο Λυκούδη, Βασίλη Οικονόμου, Βασίλη Καπερνάρο, αλλά και με τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα και Θωμά Ψύρρα, ενώ χαλαρή συζήτηση είχαν για λίγα λεπτά μεταξύ τους ο Γιάννης Πανούσης από τη ΔΗΜΑΡ και η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα.
  • Οι ανεξάρτητοι βουλευτές Πέτρος Τατσόπουλος και Γρηγόρης Ψαριανός κάθισαν μαζί στα πίσω έδρανα τα οποία επέλεξαν πολλοί επίσης από τους υπόλοιπους ανεξάρτητους βουλευτές, όπως ο Μίμης Ανδρουλάκης, η Κατερίνα Μάρκου, ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο Γιώργος Νταβρής και ο Βύρων Πολύδωρας.
  • Με μεγάλη προσοχή άκουγε ο Σπύρος Λυκούδης από τους ανεξάρτητους βουλευτές αυτά που του έλεγε ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ ενδιαφέρον έδειχνε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Θωμάς Ψύρας σε αυτά που άκουγε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φίλιππο Σαχινίδη.
  • Με αγκαλιές και φιλιά υποδέχθηκαν οι 7 βουλευτές της Χρυσής Αυγής τον αρχηγό τους, Νίκο Μιχαλολιάκο και τους υπόλοιπους επτά συναδέλφους τους, οι οποίοι πήραν ειδική άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να συμμετάσχουν στην .
  • Η Ελένη Ζαρούλια, η οποία ήταν από νωρίς στην Ολομέλεια, μόλις εμφανίστηκε ο σύζυγος της, Νίκος Μιχαλολιάκος, τον πήρε αγκαλιά και τον φίλησε, ενώ κάθισε ακριβώς στο πίσω έδρανο και δεν άφηνε το χέρι της από πάνω του.
  • Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής φάνηκε να αντιδρά αρνητικά και να πιάνει το χέρι του Ηλία Κασιδιάρη όταν ο τελευταίος, στην εκφώνηση του ονόματος του, κατά την ψηφοφορία, αντί να δηλώσει «παρών», φώναξε «ο Σαμαράς στη φυλακή».
  • Ενδεικτικό της αντίδρασης αυτής του κ. Μιχαλολιάκου, είναι ότι όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που ακολούθησαν, συντάχθηκαν με τη στάση του αρχηγού τους φωνάζοντας «παρών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας