Συνεχίζουν την αποχή διαρκείας οι δικηγόροι
Η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν συντρέχει λόγος αναστολής της πανελλαδικής αποχής διαρκείας των δικηγόρων για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν συντρέχει λόγος αναστολής της πανελλαδικής αποχής διαρκείας των δικηγόρων για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Κατόπιν αυτού η αποχή των δικηγόρων, η οποία αποφασίσθηκε με πανελλαδικό δημοψήφισμα των δικηγόρων στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014, συνεχίζεται.
Σε ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής της Ολομέλειας επισημαίνεται ότι «η πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης να μεταθέσει την πρώτη συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, από τις 16 Δεκεμβρίου όπως είχε ανακοινωθεί, για μετά τις εορτές, οφείλεται στις εξελίξεις σχετικά με την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και δεν συνιστά αποδοχή των θέσεων του δικηγορικού σώματος».
Αναφέρεται, επίσης, ότι σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, στις 29 Δεκεμβρίου 2014, θα συγκληθεί -εντός 24 ωρών- η συντονιστική επιτροπή και Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση του κλάδου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρόδος: Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ατάβυρο – Έκαψε περίπου 10 στρέμματα
- Γιασικεβίτσιους: «Ο Ομπράντοβιτς είναι σαν να μην έφυγε ποτέ από τον Παναθηναϊκό»
- Απόβαση των Αθηναίων στις παραλίες – Άφησαν το κλεινόν άστυ και έτρεξαν για βουτιές
- Φωτιά στο Κιλκίς – Μήνυμα από το 112
- Ακρίβεια: Καλοκαίρι στην πόλη για τους μισούς Έλληνες – «Φωτιά» οι τιμές στα νησιά
- Η Ρεάλ που θέλει να «δέσει» τον Βινίσιους και η «μαύρη λίστα» του Μουρίνιο
- O Σεθ Ρόγκεν αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο η Αν Χάθαγουεϊ αποχώρησε από το «Knocked Up»
- Φοιτητικό επίδομα: Μέχρι πότε θα μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για την αίτηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442