Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτη αναίμακτη ημέρα στην Ουκρανία μετά το ξέσπασμα της κρίσης

Πρώτη αναίμακτη ημέρα στην Ουκρανία μετά το ξέσπασμα της κρίσης

Το Κίεβο μιλά για την πρώτη ημέρα χωρίς θύματα μεταξύ ουκρανών στρατιωτών ή αμάχων από την έναρξη της κρίσης με τους φιλορώσους ενόπλους σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, τρεις ημέρες αφού τέθηκε σε εφαρμογή η νέα εκεχειρία. Οι προηγούμενες συμφωνίες για κατάπαυση πυρός είχαν επανειλημμένα αποδειχθεί κενό γράμμα. Την ίδια ώρα, η Μόσχα αναφέρει πως συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για να συμφωνηθεί το πρόγραμμα των νέων συνομιλιών στο Μινσκ.

Το Κίεβο μιλά για την πρώτη ημέρα χωρίς θύματα μεταξύ ουκρανών στρατιωτών ή αμάχων από την έναρξη της κρίσης με τους φιλορώσους ενόπλους σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, τρεις ημέρες αφού τέθηκε σε εφαρμογή η νέα εκεχειρία. Οι προηγούμενες συμφωνίες για κατάπαυση πυρός είχαν επανειλημμένα αποδειχθεί κενό γράμμα.

Την ίδια ώρα, η Μόσχα αναφέρει πως συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για να συμφωνηθεί το πρόγραμμα των νέων συνομιλιών στο Μινσκ. «Με δυσκολίες, εφαρμόζεται κατάπαυση πυρός» ανέφερε ο ρώσος ΥΠΕΞ.

Μιλώντας από το Σίδνεϊ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αυστραλία, ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο ανέφερε το πρωί της Παρασκευής πως «είναι η πρώτη φορά που συμπληρώνεται ένα 24ωρο πραγματικής κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία».

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο σημαντικό είναι αυτό για εμένα, η πρώτη νύχτα που δεν είχαμε ούτε τραυματισμένους ούτε νεκρούς ουκρανούς στρατιώτες ή που δεν χάσαμε πολίτες» είπε ο Ποροσένκο.

Την προηγούμενη ημέρα, κάνοντας τον απολογισμό της πρώτης «Ημέρας της Σιγής», το Κίεβο είχε μιλήσει για τρεις νεκρούς στρατιώτες και άλλους οκτώ τραυματίες.

Την ίδια ώρα, o ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε την Παρασκευή πως «συμφωνείται το χρονοδιάγραμμα για τις ειρηνευτικές συνομιλίες», όπως μετέδωσε το Itar-Tass.

Η επόμενη συνάντηση, στο Μινσκ, θα γίνει το «συντομότερο δυνατόν», είπε. Χαρακτηρίζοντας «εποικοδομητική βάση» τις εξελίξεις επί ουκρανικού εδάφδους, ανέφερε ως στόχο την οικονομική αποκατάσταση των δύο περιοχών και «τον πολιτικό διάλογο με τελική κατάληξη τη συνταγματική αναθεώρηση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024