Παραμένει στην 13η θέση της κατάταξης της UEFA η Ελλάδα
Στην 13η θέση και κοντά στην 12η, όπου βρίσκεται η Τουρκία, έμεινε η Ελλάδας στην ειδική βαθμολογία της UEFA, μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων σε Champions League και Europa League. Ωστόσο, ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ σημαίνει ότι ο -μοναδικός εκπρόσωπος- Ολυμπιακός, θα πρέπει να κάνει εντυπωσιακή πορεία για να καλύψει την διαφορά των 500 βαθμών από την Τουρκία, που συνεχίζει με δύο ομάδες.
Στην 13η θέση και κοντά στην 12η, όπου βρίσκεται η Τουρκία, έμεινε η Ελλάδας στην ειδική βαθμολογία της UEFA, μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων σε Champions League και Europa League.
Ωστόσο, ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ σημαίνει ότι ο -μοναδικός εκπρόσωπος- Ολυμπιακός, θα πρέπει να κάνει εντυπωσιακή πορεία για να καλύψει την διαφορά των 500 βαθμών από την Τουρκία, που συνεχίζει με δύο ομάδες.
Στόχος της Ελλάδας είναι η εξασφάλιση της 12ης θέσης και το δικαίωμα του πρωταθλητή να συμμετέχει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για τη σεζόν 2016-2017. Το ίδιο θα ισχύει και για τον κυπελλούχο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Αναλυτικά η κατάταξη των πρώτων 15 χωρών και οι ομάδες που συνεχίζουν στα κύπελλα Ευρώπης, έχουν ως εξής:
Στο Μοναστηράκι Δράμας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (26/5) η κηδεία Παρασκευά Άντζα, ο οποίος πέθανε σε ηλικία μόλις 49 ετών, έπειτα από πολυετή μάχη με την ALS – Δείτε φωτογραφίες.