«Η Ελλάδα παραμένει ασφαλής χώρα. Η πολιτεία είναι απέναντι σε εκείνους που προσπαθούν, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση. Κανείς δεν μπορεί να διαταράξει τις σχέσεις μας με το Ισραήλ» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Ταξης Βασίλης Κικίλιας, έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής.{{{ map }}}

Σε ανάρτηση της ισραηλινής πρεσβείας στο twitter αναφέρεται: «Χτες η Πρεσβεία του Ισραήλ δέχθηκε επίθεση. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις ελληνικές αρχές και την ΕΛ.ΑΣ. στον χειρισμό της υπόθεσης».

Διαβάστε το ρεπορτάζ για την επίθεση:

Η κυβέρνηση, με ανακοίνωση της Σοφίας Βούλτεψη, καταδικάζει το τρομοκρατικό χτύπημα στην πρεσβεία του Ισραήλ. Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι κάθε τρομοκρατικό χτύπημα χτυπά κατάστηθα τη Δημοκρατία, χτυπά κατάστηθα την ίδια τη χώρα. 

«Η καταδίκη της τρομοκρατίας αποτελεί αυτονόητη πράξη υπεράσπισης του δημοκρατικού πολιτεύματος, αυτονόητη πράξη υπεράσπισης της πατρίδας μας» ανέφερε η κ. Βούλτεψη, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση δίνει με αποφασιστικότητα και αυτή τη μάχη έως ότου σιγήσουν τα όπλα του τρόμου».

«Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση κατά της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα» τονίζει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η άμεση κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. που δίνει συντονισμένη και αποτελεσματική μάχη κατά της τρομοκρατίας, θα φέρει τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης, αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διασφαλίσει την προστασία όλων των διπλωματικών Αρχών.

Προσερχόμενος στην Πρεσβεία του Ισραήλ, όπου έχει συνάντηση με την πρεσβευτή Ιρίτ Μπεν-Άμπα, ο υπουργός δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στις γεωστρατηγικές σχέσεις των δύο χωρών και σημείωσε ότι η Ελλάδα παραμένει μία χώρα ασφαλής και πως κανείς δεν μπορεί να διαταράξει τις διμερείς σχέσεις.

Απευθυνόμενος σε αυτούς, που όπως είπε, κλιμακώνουν τις προσπάθειες τους να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα σε μία κρίσιμη στιγμή, τόνισε: «Πρέπει να γνωρίζουν ότι θα έχουν το συντεταγμένο κράτος απέναντί τους». 

Σε ερώτηση για το πώς είναι δυνατόν να πραγματοποιείται επίθεση σε μία από τις καλύτερα φυλασσόμενες πρεσβείες της Αθήνας, ο κ. Κικίλιας απάντησε πως «οι αστυνομικοί κάνουν με σοβαρότητα και σεβασμό τη δουλειά τους» και επανέλαβε ότι η ελληνική κοινωνία στέκεται απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.

«Να αφήσουμε τις διευθύνσεις της ΕΛΑΣ να κάνουν τη δουλειά τους και λίαν συντόμως θα έχουμε πράγματα να πούμε. Η ελληνική πολιτεία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της, διότι η μάχη για να υπάρχει σταθερότητα και ανάπτυξη είναι επίπονη και διαρκής και επιβάλλει από όλους μας σοβαρότητα και επαγρύπνηση. Είναι αδιαπραγμάτευτο το ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μία ασφαλής χώρα» κατέληξε ο υπουργός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας