Σπυρόπουλος για την δίωξη: Η απόφαση ωφέλησε ΙΚΑ, εργαζόμενους, επιχείρηση
Υπεραμύνεται της αποφάσεως του για την ολιγοήμερη άρση του μέτρου της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων για την τότε εταιρεία σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδη, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. «Με την απόφασή ικανοποιήθηκε το καθολικό αίτημα των εργαζομένων για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους, παραμονές Χριστουγέννων, διεσώθησαν 1.500 θέσεις εργασίας και ολοκληρώθηκε απρόσκοπτα η μεταβίβαση της εταιρείας σε νέο ιδιοκτήτη» τόνισε.
Υπεραμύνεται της αποφάσεως του για την ολιγοήμερη άρση του μέτρου της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων για την τότε εταιρεία σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδη, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
Απαντώντας σε δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία διατυπώθηκαν εν όψει της εισαγωγής στο Δικαστικό Συμβούλιο προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση για την παραπομπή ή μη σε δίκη της υπόθεση Αρβανιτίδη, ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρει ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την απόφασή του αυτή «όπως είχε υποστηρίξει και με άλλη δήλωσή του στις 2.4.2014».
«Με την απόφασή», αυτή προσθέτει ο κ. Σπυρόπουλος, «ικανοποιήθηκε το καθολικό αίτημα των εργαζομένων για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους, παραμονές Χριστουγέννων, διεσώθησαν 1.500 θέσεις εργασίας και ολοκληρώθηκε απρόσκοπτα η μεταβίβαση της εταιρείας Αρβανιτίδη σε νέο ιδιοκτήτη».
«Η νέα εταιρεία λειτουργεί από τότε προσφέροντας στην τοπική και εθνική μας οικονομία και ο νέος ιδιοκτήτης ανέλαβε στο σύνολό τους τις υποχρεώσεις της προηγούμενης ιδιοκτησίας προς το ΙΚΑ.
Έκτοτε ο νέος ιδιοκτήτης καταβάλλει ανελλιπώς τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές ύψους 1.842.295,86 ευρώ και έχει ήδη έναντι παλαιών οφειλών καταβάλλει στο ΙΚΑ το ποσό των 7.196.426,64 ευρώ μειώνοντας τη συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή του κατά 3.175.567,06 ευρώ» καταλήγει ο διοικητής του ΙΚΑ.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων