Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
WRC: Χωρίς υβριδικά σύνολα έως το 2017

WRC: Χωρίς υβριδικά σύνολα έως το 2017

Χωρίς τη συμβολή των ηλεκτροκινητήρων θα πορευθούν έως και το 2017 τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, μετά την απόρριψη σχεδίου από τη FIA που προέβλεπε τη δραματική αλλαγή των τεχνικών κανονισμών.

Την απόρριψη του σχεδίου που προέβλεπε θεμελιώδεις αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ αποφάσισε η Διεθνής Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA).

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος της FIA, J. Mahonen, μέχρι και το 2017 αποκλείεται η χρήση υβριδικών συνόλων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, διαψεύδοντας τις φήμες που ήθελαν την Toyota να θέτει ως προαπαιτούμενο για την επιστροφή της στο WRC την υιοθέτηση της εν λόγω τεχνολογίας.

«Δεν βλέπω τον ενδεχόμενο των υβριδικών αυτοκινήτων να πραγματοποιείται. Δεν είναι αλήθεια πως η Toyota χρειάζεται ένα υβριδικό αυτοκίνητο. Διαφορετικοί κατασκευαστές έχουν διαφορετικούς στόχους, ωστόσο, βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα τώρα».

«Είναι πολύ νωρίς για να έχουμε υβριδικά αυτοκίνητα στα ράλλυ. Συζητήσαμε το ενδεχόμενο να έχουμε κινητήρες διαφορετικού κυβισμού, ελέγχοντας τη ροή καυσίμου, αλλά η πρακτική αυτή έχει υψηλό κόστος και δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη για την ώρα – είναι πολύ νωρίς και για αυτό».

«Θα επιθυμούσα μια επανάσταση. Πάντα ξεκινώ αυτές τις συναντήσεις λέγοντας πως θα ήθελα να δω ένα καλλίγραμμο αυτοκίνητο 600 ίππων και μετά πέφτει σιωπή. Δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια επανάσταση», επεσήμανε ο J. Mahonen.

auto.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024