Το γαλλικό μικρομεσαίο μοντέλο ανανεώνεται εντάσσοντας στην γκάμα του και νέους αποδοτικότερους κινητήρες προδιαγραφών Euro 6.


Η γαλλική φίρμα αποκάλυψε την ανανεωμένη εκδοχή του C4 η οποία εκτός από εθιμοτυπικές σχεδιαστικές αλλαγές και τις προσθήκες σε εξοπλισμό εντάσσει και νέους κινητήρες προδιαγραφών Euro 6 στην γκάμα του.

Σχεδιαστικά, το νέο C4 διαθέτει νέα και πιο σκούρα φωτιστικά σώματα που ενσωματώνουν LED ημέρας ενώ ανασχεδιασμένα είναι και τα πίσω φώτα αποκτώντας μια πιο τρισδιάστατη αισθητική.

Παράλληλα στις επιλογές του γαλλικού μικρομεσαίου προστίθενται δύο νέα χρώματα για το εξωτερικό (Stone Gray και Platinum Grey) σε συνδυασμό και με νέας σχεδίασης ζάντες έως και 18 ιντσών.

Εμπλουτισμένη είναι και η παλέτα για τις επενδύσεις του εσωτερικού η οποία περιλαμβάνει δύο νέες επιλογές (Liberia Grey και Rayados Mistral), ωστόσο, η σημαντικότερη αλλαγή στο θάλαμο είναι η νέα επτά ιντσών οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό.

Εκτός από την gadget και λειτουργική «αξία» της, συμβάλλει και στη λιγότερο περίπλοκη σχεδίασή μιας και ορισμένες λειτουργίες συγκεντρώνονται στην οθόνη απαλλάσσοντας το ταμπλό από τους πολλούς διακόπτες.

Ακόμα σημαντικότερες είναι οι αλλαγές στην γκάμα κινητήρων η οποία υποδέχεται νέα σύνολα προδιαγραφών Euro6. Έτσι, η γκάμα βενζίνης του C4 ξεκινά πλέον από τον turbo κινητήρα PureTech 1,2 λίτρων με ισχύ 110 ίππων και 205 Nm ροπής ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και προσφέρει μειωμένα μεγέθη κατανάλωσης και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα τα οποία διαμορφώνονται σε 4,7 λίτρα/100 χλμ. και 110 γρ/χλμ. αντίστοιχα.

Ψηλότερα στην γκάμα βενζίνης συναντάμε τον ίδιο κινητήρα σε εκδοχή ισχύος 130 ίππων και 230 Nm ροπής και ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Η τιμή κατανάλωσης καυσίμου διαμορφώνεται σε 4,8 λίτρα/100 χλμ.

Την γκάμα κινητήρων πλαισιώνουν τα οικεία από τα τέλη του 2013 και από το C4 Cactus μοτέρ της Citroen τεχνολογίας BlueHDi με χωρητικότητα 1,6 λίτρων σε εκδοχές ισχύος 100 και 120 ίππων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του τελευταίου ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα διαμορφώνονται σε 95 γρ./χλμ. σε συνδυασμό και με ελαστικά μειωμένης αντίστασης κύλισης.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr