Ο Άη Βασίλης εξηγεί στη Θεσσαλονίκη την «επιστήμη των Χριστουγέννων»
Ενόψει του μεγάλου ταξιδιού του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Άη Βασίλης θα κάνει στάση τη Δευτέρα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όπου θα εξηγήσει την «επιστήμη των Χριστουγέννων» μαζί με επιστήμονες του ΑΠΘ.
Ενόψει του μεγάλου ταξιδιού του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Άη Βασίλης θα κάνει στάση τη Δευτέρα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όπου θα εξηγήσει την «επιστήμη των Χριστουγέννων» μαζί με επιστήμονες του ΑΠΘ.
Ο Άη Βασίλης συνεννοήθηκε με την ομάδα Physics Partizani του ΑΠΘ για τη διοργάνωση της εκδήλωσης στο στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμο.
Μεταξύ άλλων θα εξηγήσει:
- Πώς ταξιδεύει ο Άη Βασίλης; Τι προβλήματα αντιμετωπίζει όταν πετά στην ατμόσφαιρα με μεγάλη ταχύτητα;
- Μήπως ήταν κομήτης το άστρο των Χριστουγέννων; Πώς μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας κομήτη;
- Πώς σχηματίζεται το χιόνι;
- Πώς μπορούμε να ελέγξουμε αν έδεσε το σιρόπι για τα μελομακάρονα; Μήπως με λέιζερ;
«Αυτό που θα θέλαμε και σαν ομάδα και σαν Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Ευόσμου είναι ο κόσμος να μάθει να παρατηρεί, να προβληματίζεται, να σκέφτεται και να θέτει ερωτήματα που μπορεί να τα λύσει με την επιστήμη» είπε Θεόδωρος Πιερράτος, υπεύθυνος του Κέντρου και παλιό μέλος της ομάδας Physics Partizani.
H εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον δήμο Κορδελιού, ξεκινά στις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου 57.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Βόμβα» Κοβέσι από το Ευρωκοινοβούλιο: «Υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις ΟΠΕΚΕΠΕ»
- «Γ@μημένοι απατεώνες»: Χάρι και Μέγκαν στα αζήτητα – Οι προδοσίες, η ρήξη με Netflix και Spotify
- Τρεις εφαρμογές για απαγόρευση καπνού και αλκοόλ στους ανηλίκους από 16 Απριλίου
- Ματσούκας μέσα, Τσιμεντερίδης έξω: Βγαίνουν στη σέντρα για δύο μέτρα και δύο σταθμά στη διαιτησία
- ΣΥΡΙΖΑ: Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων είναι γαλάζιο και με υπογραφή «Κυριάκος Μητσοτάκης»
- Χανιά: Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό – Απεγκλωβίστηκε ζευγάρι ηλικιωμένων


