Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ουκρανικός στρατός παγώνει τις επιχειρήσεις για την «ημέρα της σιγής»

Ο ουκρανικός στρατός παγώνει τις επιχειρήσεις για την «ημέρα της σιγής»

Το Κίεβο ανακοίνωσε πως αναστέλλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στις ανατολικές επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ για την «ημέρα της σιγής» των όπλων, προειδοποιώντας όμως πως θα αντιδράσει εάν επιτεθούν οι φιλορώσοι. Την ίδια ώρα, η Μόσχα προαναγγέλλει νέα συνάντηση στο Μινσκ με στόχο συμφωνία για οριστική παύση πυρός.

Το Κίεβο ανακοίνωσε πως αναστέλλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στις ανατολικές επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ για την «ημέρα της σιγής» των όπλων, προειδοποιώντας όμως πως θα αντιδράσει εάν επιτεθούν οι φιλορώσοι.

Την ίδια ώρα, η Μόσχα προαναγγέλλει νέα συνάντηση στο Μινσκ με στόχο συμφωνία για οριστική παύση πυρός. Το Κίεβο από την πλευρά του αναφέρει πως οι συνομιλίες στο Μινσκ δεν αναμένεται να πραγματοποιηθούν πριν την Παρασκευή.

Οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις για εκεχειρία και κατάπαυση πυρός έχουν αποδειχθεί κενό γράμμα. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας «εκεχειρίας» που είχε συμφωνηθεί στο Μινσκ, οι νεκροί σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ είχαν φτάσει τις εκατοντάδες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, Κίεβο και φιλορώσοι είχαν ανακοινώσει πως θα προχωρούσαν σε κατάπαυση του πυρός στις 9 Δεκεμβρίου.

Εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού που επικαλείται την Τρίτη το Reuters ανέφερε ότι οι ένπλες δυνάμεις «αναστέλλουν όλες οι επιχειρήσεις μάχης και είναι έτοιμες για την «Ημέρα της Σιγής», αλλά εάν επιτεθούν οι αυτονομιστές θα βάλλουμε σε αντίποινα».

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου από τη Σιγκαπούρη, όπου βρίσκεται, ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, η εκεχειρία φαίνεται να τηρείται από νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είπαν ότι οι συγκρούσεις στο προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών, το Ντονέτσκ, σταμάτησαν τα ξημερώματα έπειτα από μία νύχτα ανταλλαγής πυρών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024