Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΔΟΕ ενέκρινε αλλαγές σε υποψηφιοτήτες και αθλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η ΔΟΕ ενέκρινε αλλαγές σε υποψηφιοτήτες και αθλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα στο Μονακό τις προτεινόμενες αλλαγές στη διαδικασία υποψηφιοτήτων για την ανάληψη Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίες έχουν ως στόχο να μειώσουν το κόστος, ενώ παράλληλα «ανοίγουν το δρόμο» για τη φιλοξενία αγωνισμάτων των Ολυμπιακών Αγώνων σε διαφορετικές πόλεις, ακόμη και χώρες. Παράλληλα, ενέκρινε την πρόταση για άρση του περιορισμού αθλημάτων που περιλαμβάνονται στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, «ανοίγοντας το δρόμο» εισόδου στους Αγώνες σε αθλήματα που, είτε «κόπηκαν» τα τελευταία χρόνια (όπως το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ), είτε προσπαθούν ανεπιτυχώς να συμπεριληφθούν στο Ολυμπιακό πρόγραμμα (όπως το σκουός και το καράτε).

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα στο Μονακό τις προτεινόμενες αλλαγές στη διαδικασία υποψηφιοτήτων για την ανάληψη Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίες έχουν ως στόχο να μειώσουν το κόστος, ενώ παράλληλα «ανοίγουν το δρόμο» για τη φιλοξενία αγωνισμάτων των Ολυμπιακών Αγώνων σε διαφορετικές πόλεις, ακόμη και χώρες.

Το «φιάσκο» των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022, όπου τέσσερις από τις έξι πόλεις που είχαν αρχικά καταθέσει υποψηφιότητα αποσύρθηκαν, κατέστησε αναγκαίες τις αλλαγές, ώστε να μειωθεί το κόστος διεκδίκησης των Αγώνων, το οποίο σήμερα πλησιάζει τα 100 εκατ. δολάρια.

Μεταξύ άλλων, οι ενδιαφερόμενες πόλεις θα μπορούν πλέον να συζητούν τα πλάνα τους με τη ΔΟΕ πριν καταλήξουν σε οριστική απόφαση για το αν θα καταθέσουν φάκελο διεκδίκησης, ενώ τα κριτήρια της Επιτροπής γίνονται πιο ελαστικά, ώστε να ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες της κάθε πιθανής υποψηφιότητας.

«Ανοίγει» ο αριθμός αθλημάτων στο Ολυμπιακό πρόγραμμα

Παράλληλα, ενέκρινε την πρόταση για άρση του περιορισμού αθλημάτων που περιλαμβάνονται στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, «ανοίγοντας το δρόμο» εισόδου στους Αγώνες σε αθλήματα που, είτε «κόπηκαν» τα τελευταία χρόνια (όπως το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ), είτε προσπαθούν ανεπιτυχώς να συμπεριληφθούν στο Ολυμπιακό πρόγραμμα (όπως το σκουός και το καράτε).

Το όριο των 28 αθλημάτων ανά διοργάνωση Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων δεν υφίσταται πλέον, αντίθετα παραμένουν οι περιορισμοί που αφορούν το συνολικό αριθμό αγωνισμάτων (310) και αθλητών (10.500).

Αυτό σημαίνει ότι για οποιαδήποτε προσθήκη αθλήματος στο πρόγραμμα, θα πρέπει να μειώνεται ο αριθμός αγωνισμάτων σε κάποια άλλα σπορ, προκειμένου να παραμείνουν σταθεροί οι αριθμοί αυτοί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024