Προϋπολογισμός: Ενισχυμένη κυβέρνηση σε θολό προεδρικό τοπίο
Ενισχυμένη βγήκε η συγκυβέρνηση από την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2015, καθώς στις 155 ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπολογίζεται η συμπόρευση δύο ανεξάρτητων βουλευτών και ένα «παρών». Ωστόσο, παραμένει θολό το τοπίο για την προεδρική εκλογή, αφού εξακολουθούν να αναζητούνται τουλάχιστον 22 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή.
Ενισχυμένη βγήκε η συγκυβέρνηση από την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2015, καθώς στις 155 ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπολογίζεται η συμπόρευση δύο ανεξάρτητων βουλευτών και ένα «παρών».
Ωστόσο, παραμένει θολό το τοπίο για την προεδρική εκλογή, αφού εξακολουθούν να αναζητούνται τουλάχιστον 22 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή, στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία-ευκαιρία.
Υπενθυμίζεται ότι τον προϋπολογισμό ψήφισαν 154 βουλευτές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (απουσίαζε, λόγω ασθενείας ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Οσμάν) και η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου (εξελέγη με την ΔΗΜΑΡ).
Ο επίσης ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Νταβρής (προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ) ψήφισε τις δαπάνες των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών, ενώ ο Γρηγόρης Ψαριανός (ανεξάρτητος προερχόμενος από την ΔΗΜΑΡ) δήλωσε «παρών» κατά την ψηφοφορία.
«Μετά από πολλές δεκαετίες, η χώρα μας απέκτησε τον πρώτο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Είναι ιστορική στιγμή. Εύχομαι να συνεχιστεί, γιατί είναι ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ικανοποιημένος για την ψήφιση του προϋπολογισμού.
Ερωτηθείς για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και το Eurogroup της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Για όλα τα υπόλοιπα, την αγάπη μου».
«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είναι πια ένα βήμα από το τέλος» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού 2015.\
«Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσει ο πρωθυπουργός για να πάμε συντεταγμένα στην λαϊκή ετυμηγορία, τόσο το καλύτερο για τον τόπο» σημείωσε.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων