Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
WRC: Απαγόρευση στη μετάδοση χρόνων εντός των ειδικών διαδρομών από το 2015

WRC: Απαγόρευση στη μετάδοση χρόνων εντός των ειδικών διαδρομών από το 2015

Η FIA απαγορεύει τη μετάδοση των ενδιάμεσων χρόνων μιας ειδικής διαδρομής στα πληρώματα που συμμετέχουν σε αυτή από την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Στην απουσία των ενδιάμεσων χρόνων κάθε ειδικής διαδρομής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ θα πρέπει να συνηθίζουν οι οδηγοί, καθώς η FIA αποφάσισε να απαγορεύσει τη μετάδοση της συγκεκριμένης πληροφορίας από τις ομάδες προς τα πληρώματα.

Η συγκεκριμένη απαγόρευση πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός και το θέαμα, καθώς οι οδηγοί δεν θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν τον ρυθμό με τον οποίο κινούνται οι ίδιοι ή οι ανταγωνιστές τους και συνεπώς δεν θα μπορούν να διαφοροποιήσουν κατά τη διάρκεια μιας ειδικής διαδρομής τη στρατηγική τους.

Στην πράξη, η FIA θεσπίζει την απαγόρευση κάθε επικοινωνίας ανάμεσα στα πληρώματα και τις ομάδες, η οποία δεν θα σχετίζεται με κάποιο θέμα ασφάλειας, γεγονός που έχει προκαλέσει όπως ήταν αναμενόμενο ποικίλες αντιδράσεις.

Την αδυναμία εφαρμογής της εν λόγω απαγόρευσης προέβλεψε ο J. Capito, επικεφαλής της VW Motorsport.

«Δεν είναι εφικτό να εφαρμόσεις κάτι τέτοιο – τι θα γίνει αν κάποιος από τη δική μας ομάδα δείξει τον χρόνο ενός ενδιάμεσου σκέλους στον ανταγωνιστή μας T. Neuville; Ο Neuville θα αποβληθεί;»

«Δεν είναι ελέγξιμο και συνεπώς το θεωρούμε ηλίθιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πολύπειρος και εξαιρετικά επιτυχημένος J. Capito.

auto.in.gr

Only in

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία

H Όλγα Γεροβασίλη βγήκε από την αίθουσα της συνεδρίασης καταγγέλλοντας τις διαρροές ως συνειδητό τορπιλισμό της διαδικασίας και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024