Κατατέθηκε η τροπολογία για τον Νίκο Ρωμανό
Κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση, με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε κρατουμένους που έχουν διπλή ιδιότητα, καταδίκου και υποδίκου, όπως ο Νίκος Ρωμανός, να σπουδάζουν δι' αλληλογραφίας ή εξ αποστάσεως στα πρότυπα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση, με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε κρατουμένους που έχουν διπλή ιδιότητα, καταδίκου και υποδίκου, όπως ο Νίκος Ρωμανός, να σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο.
Όπως είχε σημειώσει κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ.Αθανασίου, κρατούμενοι με αυτήν την ιδιότητα θα πρέπει να τελειώνουν τις σπουδές τους, γι’ αυτό θα κατατεθεί και ρύθμιση για παρακολούθηση μαθημάτων δι’ αλληλογραφίας ή εξ αποστάσεως στα πρότυπα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
«Θα εξασφαλιστούν όλες οι υποδομές, ο φοιτητής-κρατούμενος θα διαβάζει στη φυλακή και θα δίνει εξετάσεις επί της εξεταστέας ύλης, αν έχει απορίες θα μπορεί να έρχεται σε επαφή με τους καθηγητές του τηλεφωνικά, ή διά ζώσης, και να δίνει εξετάσεις σε ειδικό χώρο στις φυλακές με επιτηρητή καθηγητή, την ίδια ώρα που θα δίνουν εξετάσεις και οι συμφοιτητές του» είχε τονίσει ο υπουργός.
Ειδικά για τον Νίκο Ρωμανό είπε: «Τα δύο εργαστήρια που έχει στο τρέχον εξάμηνο, μπορούν να αντικατασταθούν με εργασίες που θα κάνει μέσα στις φυλακές. Όσον αφορά το μάθημα της Πληροφορικής, θα του δοθεί, όπως σε όλους τους φοιτητές, δωρεάν ηλεκτρονικός υπολογιστής, τα εγχειρίδια και θα εκπαιδευτεί».
Ο κ. Αθανασίου είχε διευκρινίσει ότι σε περιπτώσεις εργαστηρίων, που απαιτείται φυσική παρουσία, θα έρθει σε επαφή με τεχνικούς φορείς, ώστε να διασφαλιστούν οι συνθήκες παρακολούθησής τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ελλάδα – Πορτογαλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου
- Βενεζουέλα: Ξεκίνησαν να αποχωρούν οι διασώστες – Κοντά στους 3.000 οι νεκροί από τους σεισμούς
- Με καθυστέρηση το δρομολόγιο του Superferry στη Ραφήνα – Εγκλωβίστηκε η άγκυρα σε συρματόσχοινα
- Μαρία Κίτσου: «Μεγάλωσα κακοποιητικά και από τους δυο μου γονείς»
- Μουντιάλ 2026: Ο Εμπαπέ έχει περισσότερα γκολ σε νοκ άουτ από τρεις πρωταθλήτριες κόσμου και μια Ευρώπης!
- Στις φλόγες λεωφορείο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
- Γιατί περνάμε τόσες ώρες με τα smartphones «αγκαλιά»;
- Θερινές εκπτώσεις: Χαμηλές προσδοκίες από τους εμπόρους – Τι ζητούν από την κυβέρνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442